Seminte crude de floarea soarelui
Nu sunt opinii despre acest produs. Spune-ți opinia
COD: Seminte crude de floarea soarelui
În Stoc
10,00 lei
Cantitate
Seminte crude de floarea soarelui
Consumate ca si gustare, semintele de floarea-soarelui nu numai ca potolesc foamea, dar imbunatatesc sanatatea prin aportul mare de vitamina B, E, magneziu si seleniu.
Printre beneficiile lor asupra sanatatii se numara:
1. Beneficii antiinflamatoare si asupra sistemului cardiovascular
Vitamina E care se gaseste in semintele de floarea-soarelui si nu numai, este principalul antioxidant care neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi la nivel celular, prin protejarea componentelor celulare si moleculare.
Astfel, aceasta vitamina are efecte antiinflamatorii semnificative, care au ca si rezultat reducerea simptomelor de astm, osteoartrita si artrita reumatoida, reducerea riscului aparitiei cancerului de colon, contribuie la scaderea severitatii si frecventei bufeurilor la femeile care sunt la menopauza si la reducerea dezvoltarii complicatiilor diabetice.
In plus, vitamina E joaca un rol important si in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin scaderea riscului de aparitie a unui atac de cord sau a aterosclerozei.
2. Fitosterolii din semintele de floarea-soarelui reduc colesterolul
Acestia sunt compusi care se gasesc in plante si care au o structura chimica foarte asemanatoare cu cea a colesterolului. Atunci cand sunt prezenti in dieta in cantitati suficiente, reduc nivelul de colesterol din sange, sporesc raspunsul imul al organismului si reduc riscul anumitor forme de cancer.
Intr-un studiu din Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentara, cercetatorii au publicat cantitatile de fitosteroli prezenti in nuci si seminte frecvent consumate in Statele Unite.
Semintele de susan au avut cel mai mare continut total de fitosterol (400-413 mg la 100 de grame), iar nucile engleze si nucile de Brazilia cele mai mici (113 mg / 100 grame si 95 mg / 100 grame). Dintre nuci si seminte de obicei consumate ca alimente gustare, semintele de floarea soarelui si fisticul au fost cele mai bogate in fitosteroli (270-289 mg / 100 g), urmate de semintele de dovleac (265 mg / 100 g).
3. Magneziul din semintele de folarea-soarelui
detensioneaza nervii, muschii si vasele de sange
Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa buna de magneziu, care ajuta la reducerea severitatii astmului, la scaderea hipertensiunii arteriale si la prevenirea migrenelor, precum si la reducerea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Magneziul este, de asemenea, necesar pentru intretinerea oaselor si producerea energiei. Magneziul contrabalanseaza calciul din organism, contribuind astfel la reglarea tonusului nervos si muscular.
Printre beneficiile lor asupra sanatatii se numara:
1. Beneficii antiinflamatoare si asupra sistemului cardiovascular
Vitamina E care se gaseste in semintele de floarea-soarelui si nu numai, este principalul antioxidant care neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi la nivel celular, prin protejarea componentelor celulare si moleculare.
Astfel, aceasta vitamina are efecte antiinflamatorii semnificative, care au ca si rezultat reducerea simptomelor de astm, osteoartrita si artrita reumatoida, reducerea riscului aparitiei cancerului de colon, contribuie la scaderea severitatii si frecventei bufeurilor la femeile care sunt la menopauza si la reducerea dezvoltarii complicatiilor diabetice.
In plus, vitamina E joaca un rol important si in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin scaderea riscului de aparitie a unui atac de cord sau a aterosclerozei.
2. Fitosterolii din semintele de floarea-soarelui reduc colesterolul
Acestia sunt compusi care se gasesc in plante si care au o structura chimica foarte asemanatoare cu cea a colesterolului. Atunci cand sunt prezenti in dieta in cantitati suficiente, reduc nivelul de colesterol din sange, sporesc raspunsul imul al organismului si reduc riscul anumitor forme de cancer.
Intr-un studiu din Jurnalul de Chimie Agricola si Alimentara, cercetatorii au publicat cantitatile de fitosteroli prezenti in nuci si seminte frecvent consumate in Statele Unite.
Semintele de susan au avut cel mai mare continut total de fitosterol (400-413 mg la 100 de grame), iar nucile engleze si nucile de Brazilia cele mai mici (113 mg / 100 grame si 95 mg / 100 grame). Dintre nuci si seminte de obicei consumate ca alimente gustare, semintele de floarea soarelui si fisticul au fost cele mai bogate in fitosteroli (270-289 mg / 100 g), urmate de semintele de dovleac (265 mg / 100 g).
3. Magneziul din semintele de folarea-soarelui
detensioneaza nervii, muschii si vasele de sange
Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa buna de magneziu, care ajuta la reducerea severitatii astmului, la scaderea hipertensiunii arteriale si la prevenirea migrenelor, precum si la reducerea riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Magneziul este, de asemenea, necesar pentru intretinerea oaselor si producerea energiei. Magneziul contrabalanseaza calciul din organism, contribuind astfel la reglarea tonusului nervos si muscular.
Ambalare seminte crude de floarea soarelui: 250 gr.
Adauga la favorite
Categorii: