X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X

L-cysteine

L-cysteine

L-cysteine

Nu sunt opinii despre acest produs. Spune-ți opinia
COD: L-cysteine
INDISPONIBIL
Cantitate

L-Cisteina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat in organism din aminoacidul esential metionina.
In cazul nou-nascutilor, varstnicilor si persoanelor cu afectiuni metabolice este un aminoacid esential (care trebuie adus in organism prin aport alimentar).
Efectele benefice ale produsului sunt:
reduce speciile reactive de oxigen si actiunea lor distructive asupra membranelor, proteinelor, lipidelor, acizilor nucleici celulari si asupra ADN-ului mitocontrial; asigura sanatatea pielii, parului si unghiilor (cisteina reprezinta o sursa importanta de sulf, avand efect antiaging); ajuta la detoxifierea organismului, prin chelatarea (legarea moleculara a atomilor de metale grele) si eliminarea metalelor grele; contribuie la fluidizarea secretiilor bronsice (efect bronhodilatator si mucolitic - prin acetilarea L- cisteinei se formeaza NAC, care rupe legaturile disulfhidrice ale glicoproteinelor din mucus); reducere simptomele consumului excesiv de alcool (contracareaza efectul toxic al acetaldehidei, substanta nociva intalnita in bauturile alcoolice); furnizeaza energia necesara organismului; ajuta la echilibrarea sistemului imunitar.
Mai multe despre Cisteina si Cistina:
Acesti doi aminoacizi sunt in stransa legatura, fiecare molecula de cistina fiind compusa din doua molecule de cisteina unite.
Cisteina este foarte instabila si usor de convertit in L-Cisteina.
Oricum, fiecare forma are capacitatea de a se converti in alta, la nevoie. Ambele sunt aminoacizi care contin sulf (ce contribuie la constituirea pielii) si sunt detoxifianti importanti.
Cisteina este prezenta in alfa-caroten (proteina principala in constituirea unghiilor, a pielii si parului), precum si intr-o varietate de proteine din organism, inclusiv in multe dintre enzimele digestive.
Cisteina ajuta la producerea colagenului si contribuie la elasticitatea si textura pielii. Cisteina ajuta la eliminarea toxinelor si apara organismul de radiatii.
Este unul dintre cei mai buni distrugatori de radicali liberi si este foarte eficienta daca este administrata impreuna cu seleniu si vitamina E.
Cisteina este si un precursor al glutationului, o substanta care contribuie la detoxifierea ficatului, asociindu-se cu potentialele substante daunatoare din el.
Protejeaza ficatul si creierul de efectul nociv al alcoolului, drogurilor si compusilor toxici din fumul de tigara.
Cisteina este mult mai solubila decat cistina, motiv pentru care este folosita mult mai direct de catre organism si este, de obicei, cea mai buna in tratarea multor boli.
Acest aminoacid este format in organism din L-Metionina.
Vitamina B6, vitamina B12 si folatul sunt necesare pentru sinteza cisteinei, care se poate sa nu aiba loc in cazul bolilor cronice.
De altfel, se recomanda persoanelor cu boli cronice sa foloseasca doze mai mari de cisteina, 1000 mg de 3 ori pe zi, timp de o luna.
Suplimentele cu L-Cisteina sunt recomandate in tratamentul artritelor reumatice, impotriva aterosclerozei si in bolile mutagene, cum este cancerul.
Este benefic in recuperarea dupa operatii chirurgicale si arsuri severe, transforma metalele grele si le combina cu fierul solubil, ajutand la absorbtia lui.
De asemenea, acest aminoacid contribuie la arderea grasimilor si constituirea muschilor.
L-cisteina distruge cu usurinta mucusul din tractul respirator, de aceea este eficienta in tratamentul bronsitelor, a emfizemului si tuberculozei, ajutand la vindecarea tulburarilor respiratorii si avand un rol important in activitatea globulelor albe, in lupta acestora cu boala.
Cistina sau forma N-Acetil de cisteina (N-Acetilcisteina sau NAC) poate fi folosita in loc de L-Cisteina. NAC ajuta la prevenirea efectelor secundare ale chemoterapiei si ale terapiei cu radiatii.
De asemenea, ridica nivelul glutationului in plamani, rinichi, ficat si maduva osoasa, avand o buna actiune antiimbatranire (ex: reduce petele de batranete).
Studiile au demonstrat ca NAC creste nivelul glutationului ca supliment al cistinei sau chiar al glutationului insusi.
Se recomanda ca persoanele cu diabet sa fie prudente cu suplimentele de cisteina pentru ca ar putea neutraliza insulina.
Cisteina este contraindicata si persoanelor cu cistinurie, o predispozitie genetica rara, care duce la formarea de calculi renali din cistina.
Recomandari:
Cate 1 capsula de pana la 4 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A nu se depasi doza zilnica recomandata
Prezentare:
Flacon cu 30 capsule a cate 500 mg fiecare

Adauga la favorite  
Categorii:

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

whatsapp