Cum tratam depresia? Cateva cuvinte despre ce este depresia si la final cum tratam depresia supranumita si boala secolului XXI.
Depresia este o maladie mentala caracterizata printr-o modificare profunda a starii timice, a dispozitiei, in sensul tristetii, al suferintei morale si incetinirii psihomotorii, asociindu-se in general cu anxietatea,
depresia intretine la pacient o impresie dureroasa de neputinta globala, de fatalitate disperata, iar uneori antreneaza ruminatii subdelirante pe tema culpabilitatii, a indignitatii, a autoaprecierii, putand conduce la luarea in considerare a sinuciderii si, uneori, la realizarea acesteia.
Depresia este o stare mentala de tristete care persista pe perioade indelungate.
Simptome care dureaza mai mult de doua saptamani si de o severitate care incepe sa impiedice desfasurarea normala a activitatilor zilnice.
Se presupune cã doar o micã parte din cei care sufera de depresie ajung sa constientizeze aceasta afectiune si sa se supuna tratamentului corespunzator.
Motivele sunt frica de stigmatizare sociala, orgoliul personal si ignoranta
Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.
Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.
Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.
Depresie - cauze
Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa, etc.
Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.
Depresie - simptome
Primii factori de stres care pot duce la DEPRESIE sunt, potrivit specialistilor, decesul partenerului de viata, divortul, moartea unei rude apropiate, o boala grava, pierderea serviciului, condamnarea la inchisoare, decesul unui prieten apropiat, sarcina si problemele in afaceri.
Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:
sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
ganduri de sinucidere si de moarte.
Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit,
dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.
Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.
Cum tratam depresia?
Este foarte dificil de tratat aceasta boala a secolului mai ales ca totul este legat de fapt de caderea sistemului nervos.
Nefiind o boala cu semne vizibile exista tendinta ca cei din jurul nostru sa nu dea crezare starii noastre de depresie si sa faca glume pe seama asta, agravand in acest mod si mai mult starea de depresie.
Concluzia este ca avem nevoie in primul rand de sprijin si intelegere de la cei din jurul nostru.
In al doilea rand tratamentul naturist este un element ajutator.
Aici avem mai multe variante de atac:
Dupa care pasul 3 medicatia propriu zisa, aici avem variante ca sa spunem asa pe intelesul tuturor:
produsul de baza pe care ar trebui sa il luam este 5 HTP (Hidroxitriptofan vezi aici) este un aminoacid precursor al neurotransmitatorului serotonina – numita si “substanta fericirii”.
4 cps pe zi ar fi suficiente sa ne tina in stare normala dar atentie nu se conduc autoturisme dupa ce luati aceste capsule (prea multa fericire la volan strica!)
- in salate sau mancaruri adaugati 1 lingura de ulei de busuioc
In rest sa auzim numai de bine si nu uitati depresia este prezenta conform statistilor la 1 din 5 persoane si macar odata in viata fiecaruia din noi, asa ca nu tratati cu indiferenta .... depresia supranumita si boala secolul XXI.
La final 3 glume despre cum scapam de depresie (atentie nu faceti si voi la fel)
1.Daca va aflati intr-o gradina zoologica, luati-o brusc la fuga catre parcare strigand ingrozit ?Salvati-va! A scapat leul!?
2.Daca aveti copii, la masa de seara spuneti-le ca din cauza recesiunii va trebui sa renuntati la ei!
3.La farmacie, cumparati o cutie de prezervative si dupa aia intrebati farmacistul unde este cabina de proba!
.... prea mult strica .... sa nu intrati in depresie!