Sfaturi utile (doar pentru cei ce isi doresc cu adevarat sanatatea)
Daca doriti ca efectele oricarui tratament sa fie la randament maxim trebuie obligatoriu sa eliminati din alimentatie:
Bauturile gazoase, produsele pe baza de cofeina ( cafea, cola, etc) , condimentele iuti (piper, ardei, boia, etc.), carne porc, vita si oaie. Si fumatul este interzis.
Cumulat toate aceste produse pot atenua din efectele tratamentului pana la -75%. (pentru mai multe amanunte si credibilitate vizionati documentarul
What the Health (
Ce sanatate), lansat 7 martie 2017, durata 1h 37 min.(foarte interesant de vizionat! De nota 10!)
Obligatoriu de inclus in alimentatie cat mai multe legume si fructe alcaline (verzi) , apa alcalina cu PH de peste 9 Ph. Recomandam apa alcalina Devin Ph 9,42 (11 lei-bidon11 Litri)
Pentru mentinerea sanatatii, dieta trebuie sa contina 60% mancaruri alcaline si 40% mancaruri acide. Pentru restaurarea sanatatii pierdute, procentul trebuie sa fie 80% produse alcaline si doar 20% acide. Produsele alcaline sunt: vegetalele verzi intrand aici si frunzele comestibile, mazarea, fasolea si lintea, plantele aromate, nuci si seminte, si marea parte din fructe care vor fi enumerate mai jos. Produsele acide cum am mai spus, sunt carnea, pestele, lactate si oua, bauturile racoritoare, cafeaua, tutunul, ciocolata, gemurile de orice fel, cerealele rafinate, parte din legume, etc. ( cam tot ce este bun este acid as spune eu dar daca consumi moderat in compensare cu produse alcaline totul este ok )Daca exagerezi cu produsele acide care sunt in fruntea tuturor meniurilor la restaurant si acasa atunci risti sa capeti diverse boli acolo unde se prinde locul mai sensibil.(consumul produselor acide se face ocazional si in anumite limite!)
Cancerul se declanseaza tot din cauza consumului exagerat de produse acide de la apa minerala pana la ceafa de porc pe gratar.
Stiati ca: dovedid stiintific 100 gr. carne pe gratar este echivalent cu 5 tigari fumate!
Stiati ca: cele mai grase alimente care cresc colesterolul sunt: cascavalul, branza de burduf, crema de branza si branza de oaie?
Legume Alcaline: legumele verzi (salata verde, urzici, stevie, loboda), castraveti, broccoli,alge comestibile, varza, broccoli, telina, pastarnac, sparanghel, sfecla rosie, spanac, dovleac, dovlecel, vinete, rosiile nepreparate termic, cartofii copti (nu prajiti), ceapa, usturoi, fasole verde teci, etc.
Fructe alcaline: pepeni galbeni si rosii, struguri, avocado, banane, piersici, citrice (chiar daca sunt acide, in urma digestiei dau o reactie alcalina in organism), mere, pere, stafide, ananas, kiwi, curmale, etc. Seminte: floarea soarelui, seminte de in. Ciupercile. Cereale: hrisca, mei.
Stiati ca cele mai grase alimente care cresc colesterolul sunt: cascavalul, branza de burduf, crema de branza si branza de oaie?
Stiati ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor?
Stiati ca lamaile sunt cel mai puternic fruct alcalin si ca sucul de lamaie contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism?
Alimente uleioase alcaline: ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, ulei de primula, migdale, samburi de dovleac, alune,susan, castane,nuca de cocos proaspata
Legume acide: ardei iute, rubarba, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate
Cereale acide: produse de patiserie, paine alba, paine integrala sau graham, amidon, aluaturi, popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati), faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale
Lactate acide: parmezan, branzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smantana fermentata
Alimente gatite acide: mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve
Dulciuri acide: dulciuri, prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici (zaharina,aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar, fructoza, lactoza
Diverse acide: muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta de rosii, mustar (pasta), curry, aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti, glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum.
Bancul zilei: sfaturi utile in vreme de criza
La o clinica de tratament pentru batrani, inainte de a se interna batranii trebuiau sa mearga la un medic, care le dadea sfaturi in functie de boala si buzunar. Intra primul batran si la capitolu alimentatie doctorul il intreaba:
- Ce pensie ai?
- 2500 lei
- De la masa sa nu-ti lipseasca friptura, sticla cu vin si fructe tropicale.
Al doilea: Avea pensia de 1000 lei.
- De la masa sa nu-ti lipseasca legumele.
Al treilea cu pensia de 600 lei.
- Tataie, aer, cat mai mult aer.