Angina pectorala tratament
Ce este angina pectorala?
Angina pectorala este o boala de inima care se manifesta prin dureri in piept, moderate sau severe. Boala secolului sau mai bine zis rezultanta vietii din ce in ce mai sedentare pe care o ducem, angina pectorala face ravagii acum si in randul persoanelor tinere. In cateva randuri am sa va spun cateva cuvinte despre angina pectorala si cum tratam aceasta boala pe canale naturiste fara efecte secundare.
Cauze ale anginei pectorale!
In general cauza este ateroscleroza (boala caracterizata prin ingustarea arterelor coronare din pricina depunerilor de colesterol, numite placa de aterom. Ca rezultat se limiteaza irigarea cu sange a inimii , iar durerile apar ca urmare a deficitului de substante nutritive si oxygen. Durerile pot aparea si dupa un episod de efort fizic cum ar fi o alergare sau chiar o plimbare .
Atentie angina pectorala prezinta un risc major de atac de cord.
Tratament naturist pentru angina pectorala
Tratamentul tipic pentru aceasta afectiune este reducerea colesterolului si tensiunii arteriale prin mijloace naturale va recomandam noi, in felul acesta evitati efectele secundare de multe ori neplacute ale medicamentelor.
In primul rand legat de alimentatie foarte important este regimul alimentar (mai ales ca trebuie sa scadem colesterolul la valori cat mai mici), si aici va recomand
care este o mixtura echilibrata de suc de legume, reteta dezvoltata in colaborare cu faimosul naturopat Rudolf Breuss ( sfecla rosie, morcovi, telina, cartofi si ridichi). Acest suc se consuma dimineata pe stomacul gol inainte cu min 30 minute de micul dejun.
Un alt factor natural benefic in angina pectorala este usturoiul.
Un catel de usturoi are efecte benefice in cazul bolilor de inima, deoarece scade nivelul colesterolului, tensiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange.
Conform studiilor consumul unui catel de usturoi pe zi reduce nivelul colesterolului cu 9%!
O scadere cu 1% a colesterolului inseamna o reducere cu 2% a riscului producerii unui atac de cord, prin urmare, un catel de usturoi pe zi scade probabilitatea declansarii unui atac de cord cu 18%!
Va recomand sa va pregatiti singuri acasa la robotul de bucatarie o pasta (maioneza) de usturoi o puneti in frigider cu capac sau folie etansa si in fiecare dimineata mancati 2 felii de paine integrala cu pasta de usturoi din belsug pe deasupra!
Atentie! Reteta este foarte simpla: curatati 20 de catei de usturoi, punetii in robot (pana se toaca marunt si ajunge ca o pasta) adaugati o lingurita de
si treptat adaugati cate putin ulei de floarea soarelui (aprox 300 ml de ulei) presat la rece pana se face ca o pasta (maioneza) , la final adaugati zeama de la 1-2 lamai strecurata (sa fie fara pulpa). Veti face o pasta extraordinar de gustoasa de care va veti indragosti si va fi nelipsita in alimentatia zilnica!
Un alt aliment nelipsit din alimentatia zilnica ar trebui sa fie Ghimbir-ul.
Conform studiilor unei clinici de cardiologie din Israel ghimbirul este un antioxidant care ofera vaselor de sange o oarecare protectie impotriva leziunilor cauzate de colesterol.
Iata in continuare alte 2 suplimente naturale care pot fi folosite in tratamentul anginei pectorale:
cercetarile clinice au dovedit beneficiile acestei plante in angina pectorala. Extractul din radacina de kudzu (pueraria lobata) dilata arterele coronare, sporind fluxul sangvin si micsorand tensiunea arteriala, ajutand totodata la stabilizarea ritmului cardiac.
numita si aspirina vegetala, studiile au dovedit ca o doza mica intre 30 mg si o tableta de 325 mg pe zi previne atacurile de cord (intamplator ultimile studii au aratat ca Salix-ul contribuie si la prevenirea cancerului de colon, deci aveti mai multe motive sa il consumati).
Atentie daca aveti alergie la aspirina nu puteti consuma nici Salix!
Concluzii: recomandarea mea pentru un tratament naturist al anginei pectorale este sa consumati zilnic:
-
Dimineata pe stomacul gol dupa ce beti 200 ml apa plata alcalina (Devin 9,42Ph), la interval de 15-20 minute consumati si un pahar de 250 ml de Suc de legume Breus
-
La micul dejun mancati 2 felii de paine integrala cu pasta de usturoi din abundenta
-
Folositi zilnic in mancare 2-3 varfuri de cutit ghimbir pulbere
-
Luati zilnic 3cps de Pueraria Lobata cate 1cps inainte de masa timp de 3 luni cu pauza 1 luna
In rest va urez numai de bine si nu uitati mancati sanatos fara prajeli, carne si branzeturi consumati ocazional (de pofta doar!) si multe legume (in special verzi) si fructe de sezon. Pentru mai multe amanunte ma puteti contacta la farmaciaverde@util21.ro sau contact@foartebune.ro .