Masaj terapeutic la domiciliu – este binevenit atunci cand deplasarea este o problema de efort sau timp. Cateva cuvinte despre aceasta metoda de recuperare nu inainte de a explica pe intelesul tuturor cateva lucruri de baza.
Ce este masajul terapeutic?
Masajul terapeutic are rol in tratarea a diverse afectiuni si in recuperarea dupa
diverse îmbolnaviri:
in tratamentul funcţional al leziunilor si tulburarilor evolutive, si
in tratament recuperator aplicat in cazul unor evoluţii lente spre vindecare si in cazul unor modificări morfofuncţionale si al existenţei unor sechele patologice.
Ce este tratamentul functional?
Tratamentul funcţional urmareste vindecarea/ ameliorarea tulburarilor / sechelelor, cu pastrarea intacta a formelor şi funcţiunilor normale, în scopul prevenirii riscului apariţiei unor deficienţe sau a unor alte urmări nedorite ale bolilor si accidentelor
Ce este tratamentul recuperator?
Tratamentul recuperator urmareste sa stimuleze procesele de vindecare lenta si nesatisfacatoare si sa grabească evoluţia tratamentului, să scurteze convalescenţa, să
corecteze sechelele
Acum ca am stabilit, despre masajul terapeutic ca poate fi preventiv sau recuperator putem sa trecem la lucrurile mai interesante despre care multa luma neglijeaza:
Cu ce efectuam masajul terapeutic ?
Zgarcenia, ieftineala si in general lozinca ca: lasa ca nu conteaza cu ce facem masajul daca ne simtim bine! Face sa gresim si sa acceptam la masaj toate ieftinelele posibile!
Acest lucru se intampla in majoritatea cazurilor si acum va intreb cum credeti ca un masaj poate avea un pret corect daca platesti pentru el 40 lei si vrei o ora de masaj anticelulitic?
E clar ca terapeutul care aplica masajul va folosi cea mai ieftina crema sau ulei de masaj pentru a mai ramane si el cu ceva banuti dupa munca prestata!
O mana foarte buna de terapeut nu poate face minuni doar prin prestatia sa, si are nevoie sa combine maiestria sa profesionala cu o crema sau un ulei de calitate, in asa fel incat rezultatul sa fie cel dorit.
Si aici vin cu un exemplu pentru masajul anticelulitic exista doua crème foarte bune: una cu efect incalzitor pentru cine suporta caldura in exces si alta fara efect incalzitor pentru cine nu suporta incalzirea excesiva.
Crema anticelulitica tratament N Erbasol Italia pentru masajul fara efect incalzitor. O sa spuneti ca sunt ceva mai scumpe dar am sa vin cu intrebarea: v-ati gandit ca uleiurile ieftine pentru masajul anticelulitic ce toxine contin? La un pret asa mic clasicile deseuri petroliere inunda compozitia la mai toate uleiurile si cremele de masaj costand doar 5-6 lei/Kg, de unde si pretul scazut al acestor unguente!
De aceea recomandarea mea este sa cumparati separat produsul de masaj sau sa cereti calitatea dorita pentru ca niciodata nu o veti primi daca negociati un pret mic al masajului pentru ca de undeva trebuie sa scada cheltuiala terapeutului si de la o crema de 200 lei/Kg se ajunge repede la o crema de 30 lei/Kg (pret la care nici un ulei de masline bun nu gasesti fiind si ala cel putin 65 lei/litru la care daca mai adaugam uleiurile esentiale strict necesare in functie de masaj ajunge si acesta cel putin 100 lei/Litru).
Un alt exemplu ar fi pentru afectiunile coloanei ( cervicala, toracica, lombara), o crema pe care o recomand este Spondi-liz . Insasi denumirea produsului sugereaza pentru ce anume este buna aceasta crema fabricata din insecte.
O alta crema foarte folosita in tratamentul de varice este
Crema pentru ingrijirea picioarelor marca dr. Ciuhri . Aplicata cu o tehnica speciala de catre terapeut crema are beneficii spectaculoase in timp, cateva luni de masaj reusind sa transforme un picior urat si dizgratios intr-un picior frumos si elegant.
Si exemplele pot continua …… in principal nu trebuie sa uitam ca organismul nostru “respira” si prin piele asa ca este foarte important cu ce masam pielea!
Daca vreti mai multe amanunte legate de masaje terapeutice (celulita, varice, afectiuni lombare, cervicale, dereglari hormonale, etc), eventual o programare la masaj numai pentru Bucuresti la tel 0762866545.