Cuperoza – roseata de pe fata ce ne da, de la o imagine de copil inghetat pana la o fata de batran ramolit!
Foarte multi oameni se intreaba care este cauza ce dezvolta aceasta boala de piele. Noi cercetari sugereaza motivul: este jumatate din cauza mediul extern si jumatate din cauze genetice. Dar sa dezbatem rapid pas cu pas totul despre cuperoza.
Ce este cuperoza?
Cuperoza sau acneea rozacee denumita popular roseata obrajilor este o boala inflamatorie a pielii ce se caracterizeaza prin spargerea vinisoarelor de sange de la nivelul obrajilor, iar pielea devine rosie-violacee, datorata unor pusee congestive, care duc la aparitia unor bubite rosii, dure sau granuloase si la vinisoare rosii vizibile. Localizarile cele mai frecvente ale cuperozei sunt la nivelul obrajilor, nasului si barbiei.
Cum prevenim cuperoza?
Cand vorbim de cuperoza cel mai important este ingrijirea corecta a tenului si igiena acestuia.
Trebuie evitate schimbarile bruste de temperatura deoarece nu fac bine tenului cuperozic.
Nu va expuneti la soare, la ore nepotrivite, nu pot face decat rau unui ten cu astfel de probleme.
Fa-ti un obicei din a evita apa fierbinte, aburul, apa foarte rece si chiar exfoliantele puternice. Toate acestea iti pot agrava conditia pielii, ducand la spargerea a cat mai multor vase de sange.
Exclude mesele condimentate, grasimile, alcoolul, cafeaua si ceaiurile care dilateaza vasele de sange.
Foarte important este consumul de apa pe parcursul zilei, trebuie sa consumati apa din ora in ora chiar daca nu va este sete.
Trebuie sa faceti cateva exercitii fizice zilnice care sa va ajute la imbunatatirea circulatiei.
Consumati zilnic multe fructe si legume.
Imbogateste-ti dieta cu uleiuri presate la rece care au omega-3 si oamega-6.
Va recomandam periodic sa faceti cure de detoxifiere cu sare amara.(odata la 6 luni)
In cazul tenului cuperotic, alege numai produse cosmetice de calitate, fara alergeni sau iritanti.
Cauze de aparitie a cuperozei
Pe partea de mediu, expunerea la soare este un element cheie care contribuie la agravarea cuperozei. Obezitatea, alcoolul si bolile de inima apar, de asemenea, pentru a ridica riscul agravarii tenului cuperozic.
Daca aveti un istoric familial puternic de cuperoza, trebuie acordata mai multa atentie factorilor de mediu.
Stilul de viata poate atenua cu siguranta agravarea bolii precum si utilizarea de crème cu factor de protectie solara.
Peste 100 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de cuperoza, printre ei numarandu-se chiar fostul presedinte american Bill Clinton.
Necontrolata, boala se poate agrava si diminua calitatea vietii. În sondaje, mai mult de nouă din 10 pacienti au raportat neincrederea in sine datorita afectiunii acestei boli.
Totodata s-a ajuns la concluzia ca genetica a aparut pentru a contribui la 46 la suta din riscul de cuperoza.(deci 46% se mosteneste aceasta boala)
Restul riscului observata in studiu a fost atribuita o expunere mai mare ca durata de viata la soare (radiații UV), varsta inaintata, un indice de masa corporala mai mare (un indicator al obezitatii), fumatul, consumul de alcool, boli de inima si / sau cancer de piele.
Link-urile cu obezitatea si bolile de inima au fost o surpriza, au declarat cercetatorii.
Nu se poate schimba genetica, fara a schimba cine erau parintii, dar puteti evita fumatul si expunerea excesiva la soare.
Tratament cuperoza (acneea rozacee)
Daca aveti semne de cuperoza (acnee rozacee), sau credeti ca s-ar putea, de exemplu, sa aveti un istoric in familie, atunci ia in considerare expunerea la UV, consumul de alcool si alimente care ar putea duce la inroșirea fetei. Unele studii medicale declara: consumul de alimente condimentate sau acre pot provoca inrosirea fetei.
Atentie! Este foarte important cum pregatim terenul inainte de aplicarea cremei anticuperoza. Pielea trebuie curatata bine de grasimi, farduri sau alte mizerii ce pot afecta penetrarea cremei in piele, motiv pentru care nu pot decat sa fac cea mai buna recomandare: Lotiunea tonica cu aur .
De retinut: recomandarea de mai sus este facuta pentru produse foarte bune, de calitate care va pot ajuta sa faceti un tratament adevarat impotriva acestei boli de piele care netratata avanseaza odata cu trecerea varstei si devine proeminenta si inestetica. Aplicarea cremei se face de minim 2 ori pe zi dimineata si seara. Dupa 20 de zile incep sa apara beneficiile si tinand cont ca la 28 de zile pielea se schimba, asteptam dupa o luna de zile primele modificari de esenta in structura pielii. Totul este sa fiti consecventi si sa urmati tratamentul intocmai fara sa “sariti” unele zile din tratament. Mai multe amanunte sau intrebari daca aveti sunati la telefonul afisat sau email la contact@foartebune.ro .