Ce este mancarimea sau pruritul ?
Pruritul este senzatia neplacuta care determina nevoia unei persoane de a se scarpina.Mancarimea de piele este un simptom neplacut fiind un semn important in variate afectiuni, atat dermatologice cat si renale sau hepatice.
Termenul medical pentru mancarime este prurit. Mancarimea poate afecta orice parte a corpului si poate fi:
Afectiune Generalizata – mancarimea apare pe tot corpul
Afectiune Localizata – mancarimea apare doar in anumite regiuni ale corpului (brate, picioare, abdomen, fata)
In zona afectata, pielea poate avea atat aspect normal, cat si modificat.
Pielea poate fi uscata, crapata, poate capata aspect solzos si poate prezenta roseata, umflaturi, pete, besici.
Uneori mancarimea dureaza mult timp si poate fi intensa. Scarpinatul ofera impresia ca pruritul a disparut, dar este doar o senzatie de moment, dupa care mancarimea revine si poate fi chiar mai intensa, iar in final pielea este cea care sufera, expunandu-va infectiilor.
Cauzele mancarimii sau pruritului!
Exista diverse forme de prurit: scabia, micoza barbii, raia sarcoptica si altele.
Mancarimea cunoscuta, de foarte multi ani, sub numele de raie, este provocata de o insecta foarte mica, numita parazitul raiei.
Acesti paraziti marunti patrund pe sub piele in locurile in care aceasta este subtire, calda si umeda, de obicei intre degete, la incheietura, la antebrat, etc.
Atunci cand ii afecteaza pe copii, ataca in special labele picioarelor si fesele. Mancarimea este mai intensa in timpul noptii, atunci cand este corpul mai cald. Iritatia si scarpinatul duc la formarea cosurilor si a cojilor.
Acest lucru este mai intalnit la persoanele care nu se spala frecvent (de unde si vorba: ai facut raie de cand nu te-ai spalat!). Apropierea fizica de o persoana care are scabie este sinonim cu dobandirea mancarimii!
Cum tratam mancarimea sau pruritul sau scabia …?
Intern: administrarea orala a pachetului de deparazitare cumpara aici pe o perioada de 45 zile.(nu uita-ti chiar daca efectele tratamentului fac ca dupa cateva zile mancarimea sa dispara duceti tratamentul pana la capat, altfel riscati sa recidivati!
Atentie: toate hainele trebuiesc spalate in clocot si calcate cu fier incins, astfel incat oricare insecte (paraziti) ar mai fi pe ele sa fie distruse.
Iata si un balsam pe care puteti daca doriti sa vi-l faceti singuri acasa: intr-o jumatate de litru de apa clocotita se pune cate o lingura de: radacina de brusture, radacina de dragavei si coada soricelului. Se lasa la infuzat aproximativ 30 de minute, dupa care se strecoara printr-o bucata de tifon si se adauga ½ kilogram de unt de cacao.
Se fierbe la foc mic si amestecati pana scade si capata consistenta unui balsam.
Cu produsul rezultat, adica acest balsam de plante aplicati pe zonele afectate de scabie (raie).
Alta varianta populara de a scapa de mancarime sunt fulgii de ovaz, un apreciat leac pentru alinarea mancarimilor. Turnati in apa calda fulgi de ovaz si mestecati pana faceti o pasta numai buna de aplicat pe ssuprafata cu mancarime si/sau puneti fulgi de ovaz intr-o bucata de tifon, legati-o inainte de a o arunca in cada unde faceti baie. (este buna si pentru copii mici cu mancarimi ale pielii)
Recomandarea noastra pentru un tratament in categoria foarte bune si la indemana este sa folositi sapunul Aleppo la exterior pentru spalat si pachetul deparazitare intern.
Aceste 2 produse va vor ajuta dupa 45 de zile sa scapati natural de paraziti si implicit de mancarimea ce nu va mai dadea pace.