Insomnia
Printre cauzele insomniei se numara excesele alimentare, indigestiile, mesele de seara la ore tarzii stresul tensiunea, grijile, teama de ceva care s-ar putea petrece.
Picioarele reci circulatia deficitara, nervozitatea si aerisirea precara din dormitor sunt, la randul lor cauze ale insomniei.
Lipsa constanta a somnului de o durata corespunzatoare, indiferent de cauzele care o provoaca, are intotdeauna efecte vatamatoare asupra sanatatii.
Cum tratam insomnia generalitati
Se recomanda in primul rand o baie generala calda sau o baie fierbinte pentru picioare, una cu o cana de ceai fierbinte, frecvent somnul aproape imediat.
Daca persoana este foarte obosita, nervoasa si sleita de puteri, o cataplasma aplicata pe coloana vertebrala, pe ficat sau pe stomac va ajuta la provocarea somnului.
Important este sa retineti ca extremitatile vor trebuii mentinute calde, asa ca, la nevoie, se va intrebuinta o sticla cu apa fierbinte sau o perna electrica incalzita.
Unor persoane le vine somnul periindu-si parul sau, uneori, daca li se freaca usor picioarele.
Urmatoarele plante sunt foarte eficiente în provocarea somnului: valeriana, gura lupului, catusnica si hameiul.
Se foloseste o lingurita din oricare planta mentionata se opareste introo cana de apa clocotita timp de 20 de minute, se bea fierbinte.
Plantele acestea nu doar ca aduc somnul dar mai au si alte calitati benefice fortifica stomacul si sistemul nervos fara sa va provoace vreodata efecte secundare daunatoare.
Dimpotriva le exercita o actiune tonica asupra intregului organism.
Aspirina sau bromura(cei care au facut armata poate stiu ca aceasta se folosea acolo pe scara larga si pentru linistirea hormonilor, se punea in ceai si/sau mancare) luate in acest scop, pot sa para de ajutor pentru o vreme, insa efectul lor este acela ca amortesc nervi, fiecare doza administrata inrautatind indiscutabil situatia pâna la urma pierzând-usi eficacitatea.
Daca nu aveti la indemana plante medicinale puteti încerca fie cu o limonada acra, fie cu un suc de grepfrut, ambele fierbinti.
O cana de lapte din soia cald poate fi, uneori, si ea de mare ajutor.
Lista plantelor pentru provocarea somnului: pelin negru, lumânarica, verbina, gura lupului, izma buna, gura lupului, radacina de racusor, hamei, catusnica si cimicifuga
Oricine a mancat mult seara are mari sanse sa aiba parte de cosmaruri. Acestea sunt provocate de supraîncarcarea stomacului imediat înainte de ora culcare, situatia fiind inrautatita de dormitul pe spate.
Nu trebuie sa se manânce nimic cu mai putin de 5 ore inainte de culcare. Atata timp are nevoie stomacul în mod normal pâna sa se goleasca.
Copii al caror somn este tulburat de vise urate numite uneori groaze nocturne au in mod frecvent probleme cu digerarea corespunzatoare a alimentelor.
In cazul în care au neplaceri provocate de constipatie este recomandabil sa li se administreze clisme pe baza de catusnica ce se bea si ceai din catusnica.
In acelasi timp trebuie sa aveti un regim alimentar echilibrat.
Cum invingem somnul, natural, fara efecte secundare?
Desi v-am spus o intreaga poveste cu leacuri din plante, stiind ca va este foarte greu sa le gasiti, sa le preparati atunci am zis sa va recomand o metoda mai la indemana.
Mod administrare a somnului:
cu cel putin 4 ore inainte de ora dorita de culcare numai mancam nimic, consumam numai lichide (apa plata, ceai, chefir)
cu 2 ore inainte de ora programata de somn bem o cana de ceai cald ( 1-2 plic passiflora sau 1-2 plic passiflora&sunatoare&tei ) si luati 2 cps de melatonina 3mg (recomand melatonina de la Bio Sinergie cumpara aici, desi ar trebuie toata Melatonina de pe piata sa fie la fel nu este asa, sunt diferente foarte mari calitative intre ele) .
In situatii deosebite de nervozitate si stres avansat puteti luat 3 cps de melatonina x 3 mg (adica 9 mg), doza maxima fiind de 10 mg, peste aceasta doza intervine drogarea !
Atentie este interzis condusul auto dupa adminstrarea de melatonina .