Turmeric 580 de beneficii
Turmeric este sinonim cu o armata de anticorpi menita sa apare organismul uman de orice invazie contagioasa externa.
Turmeric-ul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural disponibil in lume la ora actuala !
De ce trebuie sa consumam turmeric ?
Ce cantitate de turmeric este necesara sa consumam ?
Ce boli putem trata cu ajutorul acestei plante originale din India numita turmeric ?
Cum actioneaza turmericul ?
Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
►Turmeric-ul are proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabet, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai îndreptăţit să fie inclus în categoria “superalimentelor”, adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră.
Indicatii terapeutice Turmeric
Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.
Atenţie însă în ce cantităţi îl folosiţi la gătit deoarece aroma sa pătrunzătoare devine şi mai puternică atunci când este gătit aşa că nu trebuie folosit decât în cantităţi mici. De asemenea trebuie să fiţi atenţi la modul în care îl folosiţi în bucătărie deoarece colorează foarte uşor tot ce vine în contat cu el.
Curcumina este rapid absorbită la nivelul ficatului şi al intestinelor şi de aceea este recomandat să fie folosită împreună cu piperul negru, acesta conţinând o substanţă numită piperină care împiedică absorbţia prea rapidă a curcuminei.
► pentru intarirea sistemului imunitar fiert in lapte (o lingurita la o cana de lapte) sau se poate folosi şi sub formă de ceai împreună cu ghimbir şi suc de lămâie.
► regenerarea ficatului consumat sub formă de pastă amestecat cu unt sau diluat cu iaurt el devine si un excelent medicament pentru tratarea problemelor de la stomac . Sucul proaspăt obţinut din rădăcina de turmeric, luat zilnic ajută la eliminarea paraziţilor intestinali.
► eliminarea ţesutului adipos şi a celulitei din corp. Amestecat cu miere în proporţii egale şi luat de doua ori pe săptămână merge de minune pentru slăbit deoarece curăţă corpul de toxine şi diminuează retenţia de apă.
Turmericul poate fi folosit în alimentaţia copiilor precum şi pentru tratarea diferitelor boli ale acestora.
►Diluat în lapte el se foloseşte în mod tradiţional pentru tratarea tusei iritative la copii, două lingurite de turmeric amestecate cu un pahar plin de lapte fiind un tratament bun pentru copii care au astm sau bronşită. De asemenea pudra de turmeric în combinaţie cu semintele de chimen reprezinta un bun mod de a trata racelile la copii.
- 1 lingurita turmeric
- ulei de migdale (se adauga pana la formarea unei paste omogene)
Despre Turmeric
Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.
Turmeric-ul aparţine familiei Zingiberaceae, din care face parte şi ghimbirul şi este folosit ca şi condiment în India, de mai bine de 3000 ÎC. Din radăcina uscată de turmeric se obţine un condiment de culoare galben portocalie folosit în special în bucătăria indiană dar şi în cea din Asia de Sud sau în
Orientul Mijlociu, el fiind pricipalul ingredient al prafului de curry (care este un amestec de mai multe condimente). Mai este utilizat ca şi conservant în mâncăruri, în cosmetică, în medicina tradiţională dar şi pentru vopsirea hainelor. Astfel, proprietăţile lui benefice pentru sănătate au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În India se folosea ca ajutor împotriva durerilor de stomac, a problemelor pielii, a problemelor musculare sau în artrită, iar în China a fost folosit ca şi analgezic împotriva colicilor, a hepatitei sau a durerilor în piept.
Administrare Turmeric :
► Pentru tratamente intense inpotriva unor boli grave gen cancer se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume intre 6 si 12 luni .
► o lingurita de turmeric intr-un pahar de lapte de 2 ori pe zi
► o lingurita de turmeric intr-un pahar de iaurt de 2 ori pe zi
► Pentru utilizare normala de intretinere se pot pune zilnic pana la 5 gr. (¾ din 1 lingurita) in mancare ( supe, ciorbe, mancare gatita, fripturi, salate, etc.)
Precauţii şi contraindicaţii Turmeric
Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gastric este mult mai frecventă.
Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de preparate fitoterapeutice cu turmeric.
Iata cateva din proprietatile uimitoare ale turmeric-ului:
distruge cancerul rezistent la medicamente
protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
reduce nivelul inflamatiilor din organism
protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
previne si suprima boala Alzheimer
Atentie folositi numai Turmeric bio deoarece piata este inundata de Turmeric de foarte proasta calitate!
Atentie ! Nu uita turmericul este un condiment ce poate fi folosit zilnic in alimentatie pentru a ne mentine sanatosi si face parte din bazele naturale de eliminare a celulelor canceroase alaturi de captalan si napraznic, dar nu exagerati sa ingerati doze mai mari decat cele recomandate existand riscul acolo unde stomacul este sensibil sa produca iritatii !