Cum se prepara un ceai?
Temperatura apei este foarte importanta in prepararea ceaiului. Fiecare tip de ceai, de la cel verde la cel negru, isi atinge potentialul daca este preparat la o anumita temperatura. Ceaiul verde , spre exemplu, are nevoie de o temperatura mai scazuta ca sa atinga acele arome subtile. La polul opus, ceaiul negru are nevoie de apa fierbinte pentru a capata dulceata caracteristica.
E suficient sa urmam aceste simple trucuri care tin de apa, temperatura, durata infuziei si materialul recipientelor pentru a prepara un ceai deosebit de bun.
Ca și ”suplimente” la ceai, britanicii preferă puțin lapte turnat în ceașcă înainte de a pune băutura fierbinte (nu e regulă strictă, unii adaugă lapte peste ceai). Cei mai mulți beau ceai neîndulcit, o chestiune ce ține, până la urmă, de gust!
Daca folositi ceaiuri la pliculet trebuie sa stiti ca un pliculet da gust si aroma doar pentru maxim 100ml de apa. O cantitate mai mare de apa dilueaza ceaiul pana la extrema nesemnificativ .... adica il beti asa doar de dragul de a bea un ceai!
Deci cum se prepara un ceai?
Regula nr. 1
La prepararea ceaiului folosim apa plata calda cu temperatura intre 60 si 80 de grade Celsius ( la peste 80 de grade plantele cu mici exceptii devin toxice eliminand pe langa seva terapeutica specifica si toxine), in concluzie nu turnam apa fiarta niciodata pe un ceai care trebuie sa il bem! Cea mai buna apa pentru ceai este apa plata cu un TDS cat mai mic ( sub 150). Adica sa aibe cat mai putine oligoelemente in compozitie (Ex: Apa plata Devin, Aquatique, Aqua Carpatica, etc.)
Regula nr. 2
Timpul de infuzare a ceaiului trebuie sa fie in intervalul 5-15 minute
Regula nr. 3
Cum verificam daca ceaiul a fost preparat corect?
Este simplu sa verificam daca ceaiul preparat a fost corect infuzat. Cu ajutorul unei linguri testam: culoarea si gustul.
Un ceai perfect facut nu trebuie sa aibe o culoare deschis colorata (precum berea blonda) si la gust trebuie sa fie baubil, nici amar nici acru!
Daca ceaiul este de culoare inchisa, amar sau acru atunci il aruncam deoarece este un ceai toxic ( a eliberat pe langa substantele benefice si toxine).
Regula nr. 4
Ceaiurile fiind de regula acide nu se consuma mai mult de 2-3 cani pe zi.
De la peste 4 cani de ceai in sus putem crea dezechilibre in metabolism.
Recomandam pentru prepararea ceaiului variantele vrac, sunt mai sanatoase si curate comparativ cu plicurile care pe langa planta se infuzeaza si materialul dozei!
Cele mai complexe ceaiuri pentru tratamentele naturiste sunt formulele mix de ceaiuri amestec, spre exemplu cum este:
Ceai antidiabetic forte care are beneficii multiple pentru mai multe afectiuni ( detoxifierea organismului, ajuta la controlul greutatii corporale, mentinerea sanatatii prostatei, reducerea starilor de oboseala si epuizare)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sa mai si radem:
O femeie batuta rau se duce la doctor.
Doctorul:
- Ce s-a intamplat ?
- Nu stiu ce sa ma mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe.
- Am un leac foarte bun pentru asta. Cand sotul tau vine acasa baut, tu imediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot faci gargara.
Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspata si renascuta, se intoarce la doctor.
- A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o data nu m-a atins.
- Vezi daca-ti tii gura ?