Ce mancam in dieta de vindecare a diabetului Episodul 1
Nu toate grasimile afecteaza la fel celulele muschilor. Exemplu: palmitatul- grasimea care se gaseste indeosebi in carne, produse lactate si oua, cauzeaza rezistenta la insulina.
Pe de alta parte, oleatul, o grasime mononesaturata care se gaseste in principal in nuci, masline si avocado, protejeaza organismal de efectele nocive ale grasimilor saturate.
Am sa incerc pe parcursul mai multor episoade sa va recomand cate un meniu vegetarian slab caloric dar plin de fibre si proteine care sa va ajute in ascensiunea voastra spre vindecarea diabetului, detoxifierea organismului si controlul greutatii. Astazi va prezint primul meniu al zilei (cea mai consumata combinatie de vegetarieni):
Fasole verde + Fasole alba si sos de rosii dulce acrisor
Fasolea alba este aici pe post de carne consistenta!
Meniu pentru 2 persoane o zi intreaga!
De ce avem nevoie pentru preparare?
Fasole verde 360 gr. (un borcan intreg) 64 Kcal
Fasole alba 200 gr. (1/2 din borcan) 162 Kcal
Sos tomate dulce acrisor 1-2 linguri dupa gust 15 Kcal
Ulei de masline extravirgin 2 linguri 15 Kcal
Condiment Curry dupa gust (1 lingurita) 15 Kcal
Usturoi 4-5 catei sau 1 lingura de fulgi de usturoi
Sare dupa gust (1/4 lingurita)
Apa plata 250ml
Mod de preparare Fasole verde + Fasole alba si sos de rosii dulce acrisor
Se pun intr-o tigaie mai incapatoare sau o oala de 3Kg fasole verde, fasole alba, apa plata, usturoi, sos de rosii dulce acrisor, curry si sare dupa gust, se amesteca bine si se pune la fiert. Se lasa 15-20 minute la foc, amestecati compozitia de cateva ori iar la final adaugati uleiul de masline.
Cu aproape 300kcal acest meniu este deosebit de gustos si delicios si va fi pe toate gusturile. (sosul format din curry, usturoi si sosul dulce acrisor de tomate are o aroma si un gust deosebit)
Pofta buna!