X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X

Sucul de varza pro si contra

Sucul de varza pro si contra
Varza apartine   genului de plante Brassica , care include broccoli, conopida si kale. In mod informal, membrii acestui grup sunt cunoscuti sub numele de legume crucifere.
Aceasta leguma versatila poate fi consumata cruda sau aburita, fermentata si chiar stoarsa.
Sucul de varza este incarcat cu substante nutritive, cum ar fi vitaminele C si K, iar bautul este legat de multe beneficii presupuse, inclusiv pierderea in greutate, sanatatea intestinala imbunatatita, scaderea inflamatiei, hormoni echilibrati si detoxifierea organismului.
Cu toate acestea, doar unele dintre aceste afirmatii sunt sustinute de cercetare.
Acest articol trece in revista tot ce trebuie sa stiti despre sucul de varza, inclusiv utilizarile acestuia, beneficiile potentiale pentru sanatate si dezavantajele.
Beneficiile consumului de suc de varza
In timp ce multe cercetari sustin beneficiile pentru sanatate ale legumelor intregi, cum ar fi varza, putine studii au investigat efectele consumului de legume sub forma de suc.
Cu toate acestea, unele cercetari sugereaza ca exista beneficii pentru consumul de suc de varza. Totusi, majoritatea studiilor au fost efectuate la animale, de aceea este nevoie de cercetari suplimentare, in special la oameni.
Sucul de varza este bogat in antioxidanti,  substante care ajuta la reducerea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. O acumulare de radicali liberi in corpul dumneavoastra poate duce la inflamatii si boli.
Varza este deosebit de bogata in vitamina C, un nutrient care joaca multe roluri importante in corpul tau. Vitamina C sustine sanatatea imuna si, de asemenea, actioneaza ca un puternic antioxidant.
Varza rosie este ambalata cu antocianine. Acesti pigmenti vegetali confera verzei rosi culoarea sa rosiatica-purpurie si are proprietati antioxidante puternice. Dietele bogate in antocianina ofera multe beneficii, inclusiv un risc redus de boli de inima.
In plus, unii antioxidanti gasiti in sucul de varza pot avea proprietati anticanceroase. Un studiu a descoperit ca sucul de varza a provocat moartea celulelor  canceroase ale sanului uman. Acest efect a fost atribuit concentratiei de antioxidanti numiti indoli din suc.
Sucul de varza contine multi compusi care pot ajuta la combaterea inflamatiei.
Desi inflamatia pe termen scurt este un raspuns pozitiv la stresul acut, inflamatia pe termen lung poate fi daunatoare si poate duce la imbolnaviri. Astfel, este important sa limitezi cat mai mult inflamatia pe termen lung.
Varza contine multi compusi antiinflamatori. Acestia includ sulforafanul, un compus de sulf gasit in multe   legume, un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii.
Un studiu in eprubeta a aratat ca sucul de varza rosie a avut efecte antiinflamatorii in celulele splinei.
Un alt studiu a analizat efectele antiinflamatoare ale extractului de suc de varza asupra sanatatii pielii. Intr-un grup de soareci cu dermatita de contact, o afectiune inflamatorie a pielii, un unguent extras din varza aplicat topic a redus semnificativ inflamatia.
Consumul de suc de varza poate ajuta la prevenirea si tratarea ulcerelor stomacale.
De fapt, sucul de varza a fost utilizat ca remediu traditional pentru ulcerul stomacal, unele cercetari datate sugereaza ca acesta poate fi un tratament eficient.
Desi cercetarile umane actuale sunt limitate, studii recente efectuate la animale au aratat ca sucul de varza poate ajuta la vindecarea ulcerelor stomacale.
De exemplu, un studiu la sobolani a descoperit ca extractul de varza a imbunatatit semnificativ vindecarea ulcerelor stomacale si a inhibat formarea ulcerului.
Cu toate acestea, cercetarile umane actuale privind efectele sucului de varza asupra ulcerelor stomacale sunt limitate.
Alte beneficii potentiale pentru sanatate ale consumului de suc de varza includ urmatoarele:
Efecte anticanceroase potentiale. Sucul de varza poate ajuta la protejarea impotriva anumitor tipuri de cancer. De fapt, consumul a 5 sau mai multe portii de legume crucifere saptamanal este legat de un risc redus cu 33% de limfom la femei.
Poate beneficia sanatatea inimii. Intr-un studiu, persoanele care au consumat suc care contine varza au avut colesterol mai mic decat grupul de control. Alte studii leaga aportul de legume crucifere cu un risc redus de boli de inima.
Va poate ajuta sa absorbiti anumite substante nutritive. Varza contine beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Studiile arata ca: consumul de sucuri are ca rezultat o absorbtie mai buna a beta-carotenului, in comparatie cu consumul de varza intreaga.
Poate fi mai convenabil decat varza cruda. Datorita diferentei de volum, este mai usor sa consumi multa varza sub forma de suc, in comparatie cu consumul crud. In plus, sucurile sunt usor de luat din mers.
Efecte secundare potentiale
Desi consumul de suc de varza ofera, probabil, mai multe beneficii, exista anumite neajunsuri de luat in considerare.
Cantitati mari pot afecta tiroida
Unele dovezi sugereaza ca consumul de varza in cantitati mari va poate afecta tiroida.
Substantele numite goitrogeni din varza pot inhiba transportul iodului catre tiroida, un proces necesar pentru functionarea normala a tiroidei.
De fapt, cateva studii au remarcat o corelatie intre aportul de legume crucifere si riscul de cancer tiroidian, desi rezultatele au fost oarecum neconcludente.
Mai mult, goitrogenii se gasesc in cantitati mai mari in varza cruda, astfel ca cei cu afectiuni tiroidiene, cum ar fi hipotiroidismul, pot alege sa evite consumul de suc de varza.
Cu toate acestea, o cantitate semnificativa de cercetari privind legumele crucifere si prevenirea bolilor sugereaza ca beneficiile pot depasi riscurile potentiale.
Anumiti nutrienti pot interactiona cu medicamentele
S-a dovedit ca unii nutrienti din sucul de varza interactioneaza cu anumite medicamente.
Varza are un continut ridicat de vitamina K, ceea ce poate afecta abilitatea diluantelor de sange precum warfarina de a preveni formarea cheagurilor de sange. De obicei, este recomandat sa mentineti un aport constant de vitamina K in timpul medicatiei.
Daca luati un diluant de sange, este mai bine sa evitati sa adaugati suc de varza in dieta dvs. Cu toate acestea, daca decideti altfel, consultati furnizorul de servicii medicale inainte de a-l adauga la regimul dumneavoastra.
Sucurile lasa multa fibra in urma
Fibra promoveaza sentimentele de plenitudine, va mentine sanatatea intestinului, ajuta la stabilizarea glicemiei si poate reduce colesterolul.
In mare parte datorita continutului ridicat de fibre, legumele crucifere precum varza au fost recunoscute pentru capacitatea lor de a modifica pozitiv bacteriile intestinale.
Cu toate acestea, consumand varza suc mai degraba decat sa o consumi cruda, s-ar putea sa reduci o mare parte din continutul de fibre.
Poate provoca tulburari de stomac la unele persoane
Varza este o leguma obisnuita care produce gaz. De asemenea, este bogat in fructani, un tip de carbohidrat pe care persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS) au adesea o perioada dificila de digerare.
Chiar si cu aporturi reduse de varza, persoanele cu IBS pot prezenta simptome, cum ar fi balonare, dureri de stomac si diaree.
Ar trebui sa bei suc de varza?
Sucul de varza, impreuna cu alte sucuri verzi, pot oferi mai multe beneficii pentru sanatate.
Sucul de varza este o modalitate excelenta de a obtine o doza mare de nutrienti si antioxidanti intr-o forma usor de consumat.
Cu toate acestea, persoanele cu IBS si cei care iau anumite medicamente ar trebui sa se adreseze furnizorului lor de asistenta medicala inainte de a incorpora sucul de varza in dietele lor.
Daca alegeti sa beti suc de varza, faceti acest lucru cu moderatie. Deoarece sucul simplu de varza are un gust puternic, luati in considerare combinarea acestuia cu alte sucuri, cum ar fi marul sau morcovul, pentru a reduce amaraciunea si pentru a o face mai placuta.
De asemenea, daca nu va place sucul de varza, puteti culege cu usurinta beneficiile sale pentru sanatate, incluzand varza integrala in dieta dvs.
Concluzia generala
Varza este o leguma sanatoasa, delicioasa si versatila care poate fi un plus excelent la dieta ta.
Adaugarea de varza in sucul tau zilnic poate oferi o doza de compusi antioxidanti, antiinflamatori si care promoveaza sanatatea intestinelor, care ar putea beneficia de sanatatea dvs. in mai multe moduri.
Puteti profita de beneficiile varzei, fie ca o consumati sub forma de suc sau integral.
…………………………………………………………………………………
Sa mai si radem:
Ion si Maria s-au trezit de dimineata sa plece cu marfa la targ si sa prinda loc pt taraba. Au incarcat caruta cu varza si castraveti si au pleacat.
Pe drum Maria zice:
– Ioane opreste-un pic caruta, da-te jos si vin de ma tzuca ca nu mai pot!
Opreste Ion se da jos o tzuca pe Maria si plecara iar la drum.
Dupa 10 minute, Maria zice din nou:
– Ioane, opreste caruta de-te jos si vin de ma tzuca ca nu mai pot!…
– Marie da nebuna mai esti! Nu mai prindem targul.
– Hai repede Ioane, acu, acu, ca nu mai pot!
Se da Ion jos si iar o tzuca pe Maria.
Dupa vreo 10 minute, Maria incepe:
– Ah Ioaneee, ah, ah, ah, opreste caruta si vin repede de ma tzuca ca nu mai pot!
Ion enervat:
– Auzi fa Marie…da-te jos de pe castraveti si sui-te pe varza!

Pungi de grasime in jurul ochilor numite xantelasme. Cum remediem problema?

Ne trezim cu niste pungi de grasime in jurul ochilor numite xantelasme. Cum remediem problema?

Ceasul biologic

Ceasul biologic al Ch"i-ului este una dintre cele mai simple modalitati de a constata dizarmoniile organelor vitale

Ghidul sanatatii depline

Ghidul sanatatii depline bazat pe 15 intrebari esentiale care reprezinta cheia cu care descui codurile fixe ale constitutiei noastre

Lista verde indice glicemic sub 20

Lista verde alimente cu indice glicemic sub 20

Lista galbena alimente cu indice glicemic sub 55

Lista galbena alimente cu indice glicemic sub 55

Ghid refacere articulatii garantat suta la 100

Refacerea articulațiilor garantat prin terapii naturiste

Crema varice Hirudinaria

 Oferta speciala crema varice Hirudinaria      

Perna cu sare terapeutică Himalaya

Descoperă confortul și vindecarea cu Perna  cu Sare Terapeutică Himalaya  

Povestea cremei de varice Hirudinaria

Povestea cremei de varice Hirudinaria sau cum putem face un picior frumos

Povestea L-carnitinei sau cum slabesti natural

Povestea L-carnitinei sau cum slabesti natural

Antioxidanti top 300 partea a III a

Antioxidanti top 300 partea a III a

Antioxidanti Top 300 partea a doua

Antioxidanti Top 300 partea a doua

Logo firma

Magazin blog cu produse naturiste, noutati si tratamente naturiste numai din categoria foarte bune

Social Media
Metode de plata

Copyright Foarte bune © 2024 Toate drepturile rezervate. Creare magazine online by ITeXclusiv.ro

Acest website utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu Politica de Cookie

Alegeți tipul de module cookie pe care le acceptați

Cookie-urile strict necesare

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru ca site-ul să functioneze corect și nu pot fi oprite. Aceste module cookie sunt setate numai ca răspuns la acțiunile efectuate de tine, cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Poti seta browserul să blocheze aceste module cookie, dar site-ul nostru ar putea să nu funcționeze corect.

Statistici si analize

Aceste cookie-uri ne permit să măsuram traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.

Marketing și Retargeting

Aceste cookie-uri sunt de obicei stabilite de partenerii noștri de marketing și de publicitate. Acestea pot fi utilizate de aceștia pentru a-ți crea un profil de interes și apoi să iți afișeze anunțuri relevante. Dacă nu permiți aceste cookie-uri, nu vei experimenta anunțuri direcționate pentru interesele tale.

whatsapp