Este cafeaua acida?
Una din cele mai populare bauturi din lume este cafeaua.
Totusi, chiar si iubitorii de cafea pot fi curiosi daca aceasta bautura este acida si modul in care aciditatea ei le poate afecta sanatatea.
Acest articol examineaza proprietatile cafelei, efectele sale asupra anumitor conditii de sanatate si unele metode de a-i modifica aciditatea
In general, aciditatea este determinata folosind scala de Ph, care specifica cat de bazica sau acida este o solutie pe baza de apa. Scara variaza de la 0 la 14. Orice solutie care se inregistreaza de la 0 la 7 pe scara este considerata acida, in timp ce o solutie care se inregistreaza de la 7 la 14 este considerata de baza.
Majoritatea soiurilor de cafea sunt acide, cu o valoare medie a pH-ului de 4,85 pana la 5,10.
Printre nenumaratii compusi din aceasta bautura, procesul de preparare elibereaza noua acizi majori care contribuie la profilul sau unic de aroma.
Iata cei noua acizi majori din cafea, enumerati de la cea mai mare concentratie la cea mai mica: clorogenic, chinic, citric, acetic, lactic, malic, fosforic, linoleic si palmitic.
Procesul de preparare elibereaza acizi din boabele de cafea, oferind acestei bauturi un pH de la 4,85 la 5,10, care este considerat acid.
Cand vine vorba de aciditatea cafelei, mai multi factori pot juca un rol.
Prajirea
Un aspect principal care determina aciditatea cafelei este modul in care este prajita. Atat durata de prajire cat si temperatura sunt corelate cu aciditatea.
Un alt factor care afecteaza aciditatea este metoda berii.
Timpul de preparare pare, de asemenea, sa afecteze aciditatea generala, cu o durata mai scurta rezultand o bautura mai acida si o durata moderata, rezultand una mai putin acida.
Folosirea unei macinari mai fine poate duce la o ceasca de cafea mai acida.
Cativa factori contribuie la aciditatea cafelei. Principalele sunt durata de prajire, metoda de preparare si finetea macinarii.
In timp ce aciditatea cafelei este buna pentru majoritatea oamenilor, aceasta poate agrava anumite conditii de sanatate in alte situatii.
Aceste afectiuni includ refluxul acid, ulcerele gastrice si sindromul de colon iritabil (SII). Efectele cafelei asupra acestor afectiuni sunt atribuite in principal aciditatii sale si usor efect laxativ la unele persoane.
Cafeaua nu a fost dovedita a cauza aceste afectiuni. Cu toate acestea, daca ati fost diagnosticat cu unul dintre ele, de multe ori este recomandat sa evitati cafeaua.
Moduri de reducere a aciditatii
Aciditatea cafelei poate fi limitata pentru unii.
Iata cateva moduri de a-l reduce:
Bea bautura rece in loc de fierbinte.
Mariti timpul de preparare, cum ar fi folosind o presa franceza.
Optati pentru o macinare grosiera.
Se prepara la o temperatura mai mica.
Concluzia 3
Deoarece cafeaua este acida, aceasta poate afecta anumite conditii de sanatate, cum ar fi refluxul acid si IBS. Astfel, este posibil ca unele persoane sa fie nevoite sa o evite.
Desi aciditatea acestei bauturi nu poate fi eliminata, exista mai multe modalitati de a o reduce.
Cu un Ph mediu de 4,85 pana la 5,10, majoritatea boabelor de cafea sunt considerate destul de acide.
Desi acest lucru nu prezinta o problema pentru majoritatea iubitorilor de cafea, aciditatea poate afecta negativ anumite afectiuni de sanatate la unele persoane, cum ar fi refluxul acid si IBS.
Exista mai multe metode de reducere a aciditatii, cum ar fi consumul de cafea rece si prepararea prajirii mai intunecate.
Folosind aceste strategii, va puteti bucura de ceasca de java reducand efectele secundare ale aciditatii sale.
La final va recomandam cea mai buna cafea a momentului Cannabissimo Coffee.
Sa mai si radem:
- Domnule doctor, sotia mea spune ca sunt nebun.
- De ce?
- Deoarece de fiecare data cand beau cafea mananc ceasca!
- Cummm? Mananci ceasca cu totul?
- Nu, toarta o las!
- Chiar ca esti nebun! Toarta e cea mai buna!