X

Logheaza-te

Ti-ai uitat parola? Conectează-mă

Client nou? Creati-va cont

X

Este cafeaua acida?

Este cafeaua acida?
Una din cele mai populare bauturi din lume este cafeaua.
Totusi, chiar si iubitorii de cafea pot fi curiosi daca aceasta bautura este acida si modul in care aciditatea ei le poate afecta sanatatea.

Acest articol examineaza proprietatile cafelei, efectele sale asupra anumitor conditii de sanatate si unele metode de a-i modifica aciditatea
Aciditate

In general, aciditatea este determinata folosind scala de Ph, care specifica cat de bazica sau acida este o solutie pe baza de apa. Scara variaza de la 0 la 14. Orice solutie care se inregistreaza de la 0 la 7 pe scara este considerata acida, in timp ce o solutie care se inregistreaza de la 7 la 14 este considerata de baza.
Majoritatea soiurilor de cafea sunt acide, cu o valoare medie a pH-ului de 4,85 pana la 5,10.
Printre nenumaratii compusi din aceasta bautura, procesul de preparare elibereaza noua acizi majori care contribuie la profilul sau unic de aroma.
Iata cei noua acizi majori din cafea, enumerati de la cea mai mare concentratie la cea mai mica: clorogenic, chinic, citric, acetic, lactic, malic, fosforic, linoleic si palmitic.
Concluzia 1
Procesul de preparare elibereaza acizi din boabele de cafea, oferind acestei bauturi un pH de la 4,85 la 5,10, care este considerat acid.
Variatii ale aciditatii
Cand vine vorba de aciditatea cafelei, mai multi factori pot juca un rol.
Prajirea
Un aspect principal care determina aciditatea cafelei este modul in care este prajita. Atat durata de prajire cat si temperatura sunt corelate cu aciditatea.
Un studiu a aratat ca boabele de cafea mai lungi si mai fierbinti au fost prajite, cu atat nivelul de acid clorogenic este mai mic.
Acest lucru sugereaza ca cafeaua mai putin prajita tinde sa fie mai mare in aciditate, in timp ce prajirile mai intunecate sunt mai mici.
Un alt factor care afecteaza aciditatea este metoda berii.
Un studiu a constatat ca: cafeaua preparata la rece a fost semnificativ mai mica in aciditate decat cafeaua fierbinte.
Timpul de preparare pare, de asemenea, sa afecteze aciditatea generala, cu o durata mai scurta rezultand o bautura mai acida si o durata moderata, rezultand una mai putin acida.
Folosirea unei macinari mai fine poate duce la o ceasca de cafea mai acida.
Concluzia 2
Cativa factori contribuie la aciditatea cafelei. Principalele sunt durata de prajire, metoda de preparare si finetea macinarii.
Efecte posibile asupra sanatatii
In timp ce aciditatea cafelei este buna pentru majoritatea oamenilor, aceasta poate agrava anumite conditii de sanatate in alte situatii.
Aceste afectiuni includ refluxul acid, ulcerele gastrice si sindromul de colon iritabil (SII). Efectele cafelei asupra acestor afectiuni sunt atribuite in principal aciditatii sale si usor efect laxativ la unele persoane.
Cafeaua nu a fost dovedita a cauza aceste afectiuni. Cu toate acestea, daca ati fost diagnosticat cu unul dintre ele, de multe ori este recomandat sa evitati cafeaua.
In mod alternativ, unele persoane pot beneficia prin optiune pentru soiuri mai putin acide, toate boabele de cafea avand un anumit Ph in functie de calitatea solului.
Moduri de reducere a aciditatii

Aciditatea cafelei poate fi limitata pentru unii.
Iata cateva moduri de a-l reduce:
Bea bautura rece in loc de fierbinte.
Mariti timpul de preparare, cum ar fi folosind o presa franceza.
Optati pentru o macinare grosiera.
Se prepara la o temperatura mai mica.
Concluzia 3
Deoarece cafeaua este acida, aceasta poate afecta anumite conditii de sanatate, cum ar fi refluxul acid si IBS. Astfel, este posibil ca unele persoane sa fie nevoite sa o evite.
Desi aciditatea acestei bauturi nu poate fi eliminata, exista mai multe modalitati de a o reduce.
Concluzia generala
Cu un Ph mediu de 4,85 pana la 5,10, majoritatea boabelor de cafea sunt considerate destul de acide.
Desi acest lucru nu prezinta o problema pentru majoritatea iubitorilor de cafea, aciditatea poate afecta negativ anumite afectiuni de sanatate la unele persoane, cum ar fi refluxul acid si IBS.
Exista mai multe metode de reducere a aciditatii, cum ar fi consumul de cafea rece si prepararea prajirii mai intunecate.
Folosind aceste strategii, va puteti bucura de ceasca de java reducand efectele secundare ale aciditatii sale.
La final va recomandam cea mai buna cafea a momentului
Cannabissimo Coffee.
Sa mai si radem:
- Domnule doctor, sotia mea spune ca sunt nebun.
- De ce?
- Deoarece de fiecare data cand beau cafea mananc ceasca!
- Cummm? Mananci ceasca cu totul?
- Nu, toarta o las!
- Chiar ca esti nebun! Toarta e cea mai buna!smiley
 

Pungi de grasime in jurul ochilor numite xantelasme. Cum remediem problema?

Ne trezim cu niste pungi de grasime in jurul ochilor numite xantelasme. Cum remediem problema?

Ceasul biologic

Ceasul biologic al Ch"i-ului este una dintre cele mai simple modalitati de a constata dizarmoniile organelor vitale

Ghidul sanatatii depline

Ghidul sanatatii depline bazat pe 15 intrebari esentiale care reprezinta cheia cu care descui codurile fixe ale constitutiei noastre

Lista verde indice glicemic sub 20

Lista verde alimente cu indice glicemic sub 20

Lista galbena alimente cu indice glicemic sub 55

Lista galbena alimente cu indice glicemic sub 55

Ghid refacere articulatii garantat suta la 100

Refacerea articulațiilor garantat prin terapii naturiste

Crema varice Hirudinaria

 Oferta speciala crema varice Hirudinaria      

Perna cu sare terapeutică Himalaya

Descoperă confortul și vindecarea cu Perna  cu Sare Terapeutică Himalaya  

Povestea cremei de varice Hirudinaria

Povestea cremei de varice Hirudinaria sau cum putem face un picior frumos

Povestea L-carnitinei sau cum slabesti natural

Povestea L-carnitinei sau cum slabesti natural

Antioxidanti top 300 partea a III a

Antioxidanti top 300 partea a III a

Antioxidanti Top 300 partea a doua

Antioxidanti Top 300 partea a doua

Logo firma

Magazin blog cu produse naturiste, noutati si tratamente naturiste numai din categoria foarte bune

Social Media
Metode de plata

Copyright Foarte bune © 2024 Toate drepturile rezervate. Creare magazine online by ITeXclusiv.ro

Acest website utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu Politica de Cookie

Alegeți tipul de module cookie pe care le acceptați

Cookie-urile strict necesare

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru ca site-ul să functioneze corect și nu pot fi oprite. Aceste module cookie sunt setate numai ca răspuns la acțiunile efectuate de tine, cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Poti seta browserul să blocheze aceste module cookie, dar site-ul nostru ar putea să nu funcționeze corect.

Statistici si analize

Aceste cookie-uri ne permit să măsuram traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.

Marketing și Retargeting

Aceste cookie-uri sunt de obicei stabilite de partenerii noștri de marketing și de publicitate. Acestea pot fi utilizate de aceștia pentru a-ți crea un profil de interes și apoi să iți afișeze anunțuri relevante. Dacă nu permiți aceste cookie-uri, nu vei experimenta anunțuri direcționate pentru interesele tale.

whatsapp