Tratament slabire
Seara beti o cana calda de ceai amestec soc + fenicul inainte de culcare .
Se iau cate 4 capsule pe zi (cate 2 cps de 2 ori pe zi dupa mese) pentru intretinere (inima, colesterol si trigliceride), pentru slabit puteti lua cate 2 cps (1000mg=1gram) la intervale de 2 ore, de 5 ori pe zi pe o perioada de 10 zile si iar 10 zile cu cate 4 cps/zi dupa care iar 10 zile cate 10 cps/zi . In cazul in care doza este peste ce poate absorbi organismul singura reactie adversa ce poate interveni este diareea temporara , in acest caz reduceti la 8 cps/zi . Doza de administrare este de 1 gram (2 pastile de 500mg).... 2 grame/zi este pentru intretinere iar 5 grame/zi este pentru slabit si degresat ficatul de grasimi (detoxifierea ficatului). In medicina sportiva este foarte folosita L-carnitina pentru cresterea performantele sportive intrucat ajuta inima sa lucreze in parametrii maximi fara probleme, cresterea masei musculare si pentru un ficat curat fara colesterol.
Si atentie ca slabirea sa se desfasoare in ritm normal si cu efecte vizibile nu uitati ca de mancat nu aveti voie de mai mult de 5 mese pe zi si fiecare masa sa nu contina mai mult de 300gr. (cat intra intr-o cana de ceai!) si la interval de minim 2 ore intre mese.
Carne (pui, porc, vită)
Ouăle
Brânză
Nucile și semințele
Legumele cu frunze (salată, spanacul, varză kale, pătrunjelul), țelină, ciupercile, varză, sparanghelul, feniculul, conopidă, broccoli, sparanghelul, vinetele, ardeii, roșiile.
Mazărea, lintea, fasolea, năutul
Grăsimi și uleiuri sănătoase
Pește și fructe de mare: somon, păstrăv, ton, sardine și creveți. Noi venim în ajutorul tău cu suplimente nutritive de acizi grași precum Omega 3, Omega 6 și Omega 9 în suplimentele nutritive Omega Essential.
Ierburi și condimente precum usturoiul, busuioc, mărar, sare și piper
Produse din cereale: orzul, quinoa, ovăzul, porumbul
Produsele lactate: laptele de migdale, iaurtul grecesc, iaurtul, laptele de soia, înghețată
Fructele: fructele de pădure, prunele, piersicile, nectarinele, caisele, portocalele, grepfrutul, perele, mango, bananele, căpșuni, mere.
Compozitie L-Carnitina :
L-Carnitina tartrat................................................................500mg
Ambalare L-carnitina: cutie 60 cps
Proprietati L-Carnitina :
Carnitina este o substanta produsa la nivelul ficatului si rinichilor, iar rolul ei in organism este acela de a facilita transportul acizilor grasi catre mitocondrii. Aceste formatiuni intracelulare au ca principala functie producerea de energie, ca urmare a arderii lanturilor de acizi grasi.
L-Carnitina reuseste sa imbunateasca functia hepatica si sa reduca riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
L-Carnitina poate fi folosita zilnic (1-2 gr./zi) pentru mentinerea greutatii corporale si sanatatea inimii si a ficatului.
Sa nu uitam ca moartea naturala intervine cand ficatul impreuna cu rinichii numai poate sintetiza minimum necesar de l-carnitina pentru functionarea inimii, deci avem nevoie de acest aport zilnic de l-carnitina dupa o anumita varsta !
L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de sportivi pentru slabirea rapida in greutate pentru a ajunge la greutatea de concurs, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni ale ficatului si sangelui .
Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali
In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse
In medicina, L-Carnitina este folosita datorita efectelor sale cardioprotectoare si datorita influentei benefice asupra profilului lipidic - efect de reducere a nivelului trigliceridelor si de crestere a nivelului colesterolului HDL (cel "bun"). De asemenea, s-a constatat ca L-Carnitina are proprietati antioxidante
L-Carnitina este protector hepatic si reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
Conditii de pastrare L-Carnitina :
A se pastra la temperatura camerei, ferit de umezeala si lumina
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici
Prezentare L-Carnitina :
Flacon cu 30 capsula cate 500 mg/capsula (adica 0,5 gr./capsula, 2 cps = 1 gram)
Producator L-Carnitina : Ozonomed
Despre cum slabim sanatos:
Dieta echilibrată: Adoptarea unei diete echilibrate, bogate în legume, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate contribui la slăbire. Este important să eviți alimentele procesate și să optezi pentru porții controlate și frecvente.
Activitate fizică: O combinație de exerciții aerobice și antrenament de forță poate ajuta la arderea caloriilor și la creșterea masei musculare. Consultă un antrenor sau un specialist în fitness pentru a primi sfaturi personalizate.
Hidratare adecvată: Consumul suficient de apă poate susține metabolismul și poate ajuta la controlul poftei de mâncare.
Somn adecvat: Un somn adecvat poate influența nivelurile hormonale și poate susține pierderea în greutate.
Reducerea stresului: Stresul cronic poate afecta procesul de slăbire. Adoptă tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau respirația profundă.
Monitorizarea consumului de calorii: Este util să ții evidența caloriilor consumate zilnic și să te asiguri că rămâi într-un deficit caloric moderat pentru a pierde în greutate.
Consiliere și suport: În unele cazuri, colaborarea cu un nutritionist sau cu un psiholog specializat în domeniul sănătății și nutriției poate fi benefică pentru a dezvolta obiceiuri alimentare sănătoase și pentru a-ți menține motivația.
Despre L-carnitina
L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si in unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse.
Carnitina a fost izolata din carnea rosie la inceputul secolului 20 si apoi s-a reusit sinteza ei in laborator, insa rolul ei in organism nu a putut fi inteles decat in 1970, dupa care a fost introdusa pe piata sub forma de medicament si mai recent a fost reincadrata ca supliment nutritiv, fiind folosita in lumea sportului in special de catre culturisti, care au utilizat-o in ideea reducerii masei adipoase si pentru ameliorarea performantei fizice (in special in ceea ce priveste rezistenta la efort).
In medicina, carnitina este folosita datorita efectelor sale cardioprotectoare si datorita influentei benefice asupra profilului lipidic - efect de reducere a nivelului trigliceridelor si de crestere a nivelului colesterolului HDL (cel "bun"). De asemenea, s-a constatat ca L-carnitina are proprietati antioxidante. Acetil-L-carnitina, un derivat de carnitina a dovedit eficienta neuroprotectoare, fiind utilizata si in tratamentul maladiei Alzheimer.
Principalul mecanism al L-carnitina in organism se refera la implicarea sa in metabolismul grasimilor. Toate tesuturile, cu exceptia creierului, utilizeaza acizi grasi cu lant lung pentru producerea de energie. In muschii striati si in muschiul cardiac, o contributie majora la producerea de energie o are beta-oxidarea acestor acizi grasi. Pentru ca acizii grasi sa ajunga in celula acolo unde vor fi metabolizati, si anume in interiorul mitocondriilor ("fabricile de energie" ale celulelor) este nevoie de L-carnitina care faciliteaza transportul acizilor grasi prin membrane. O alta functie a L-carnitinei este de a elimina din mitocondrii acizii grasi cu lant scurt si mediu, care se acumuleaza ca urmare a metabolismului normal (dar si in cazul unor afectiuni) si care ar impiedica buna functionare a mecanismelor energetice.
Acel "L" pus inaintea cuvantului "carnitina" se refera la polaritatea chimica a substantei. Exista si D-carnitina, o varianta a acestei substante, pe care multi cercetatori o considera toxica pentru oameni.
L-carnitina a fost folosita cu succes ca tratament adjuvant in afectiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorala, insuficienta cardiaca si in prevenirea aparitiei infarctului de miocard. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor si in unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicatia uzuala pe care o foloseste pacientul.
In cazul sportivilor, de performanta sau nu, suplimentare cu carnitina se bazeaza pe supozitia ca administrarea acestei substante ar putea sa accelereze transportul grasimilor in celule, ceea ce conduce la o oxidare mai rapida a acestora si astfel o scadere in greutate mai eficienta si o crestere a rezistentei la efort. De asemenea, se presupune ca prin eliberarea de energie din lipide, o parte din glicogenul muscular este economisit, ceea ce mareste timpul pana la aparitia oboselii musculare.
Pentru individul normal, 20-200 mg carnitina provenite din alimentatie si sintetizate in organism, sunt suficiente, insa pentru alte categorii e nevoie de doze mai mari.
Dozele optime de administare a carnitinei se incadreaza intre 2 si 6 grame si se recomanda sportivilor, celor cu probleme cardiovasculare si celor ce vor sa scada in greutate.
In aceasta privinta, L-carnitina a dovedit efecte spectaculoase in asociere cu un regim alimentar hipocaloric si efort fizic se produce o cumulare a efectelor, cu o scurtare a timpului pana la obtinerea unor rezultate vizibile.
Au fost efectuate studii in care s-a administrat continuu cate 2 grame de carnitina zilnic si nu au fost observate nici un fel de efecte secundare. In cazuri izolate au fost remarcate simptome gastrointestinale usoare, cum ar fi crampele abdominale, greata sau diaree.
Nu au fost raportate cazuri de toxicitate prin supradozare cu L-carnitina. Interactiunea carnitinei cu alte medicamente este rara, dar totusi este bine sa va sfatuiti cu o persoana avizata (medic, antrenor) inainte de a folosi acest supliment pe termen indelungat.