Pueraria lobata
Nu sunt opinii despre acest produs. Spune-ți opinia
COD: Pueraria lobata
INDISPONIBIL
Cantitate
Pueraria lobata in traducere Kudzu este sursa de fitoestrogeni substante pentru menopauza, reglaj hormonal, efecte anti-inflamatoare, problemele digestive, infectii virale, afectiunile de inima, migrene, bufeuri
Va sunt necesare 2 cutii pentru un tratament complet de 3 luni
Pentru calmarea simptomelor menopauzei regleaza dezechilibrul hormonal, specific acestei perioade.
Compozitie Pueraria Lobata : Kudzu pulbere (Pueraria lobata pulvis)
Produs recomandat de dr. Ionut Moraru
Recomandare Pueraria Lobata :
Kudzu este sursa de fitoestrogeni substante ce se comporta asemenea hormonilor estrogeni umani.
Regleaza dezechilibrul hormonal, specific menopauzei .
Despre Pueraria Lobata: conține un nivel foarte ridicat de isoflavone, precum și diverse flavonoide si izoflavonoide. Potrivit articolului lui J.K. Prassain din revista "Maturitas", flavonoidele sunt metaboliți de plante care au efect asupra sistemului metabolic la om. Oamenii de stiinta cred ca isoflavonele ii asigura, de asemenea, puerariei unele dintre proprietățile lor benefice, inclusiv efectele anti-inflamatoare și estrogenice.Poate fi folosita pentru a ameliora afectiuni diverse ca problemele digestive, infectiile virale, afectiunile de inima, migrenele, afectiunile pielii sau cele ale gurii.
Atentie : inhiba apetitul pentru alcool !
Administrare Pueraria Lobata :
1cps x 3/zi, inainte de mese, cu un pahar de apa Pi sau apa plata, pe o perioada de 3 luni.
Prezentare Pueraria Lobata : cutie 150 capsule
Cateva cuvinte despre: ce este Pueraria Lobata? si ce afectiuni trateaza Pueraria Lobata?
Despre Pueraria Lobata (kudzu)
Cunoscuta si sub alte denumiri, precum Ko Fen, Ko Pu, Kung Pu, Kuzu sau Pueraria lobata, aceasta planta cataratoare este originara din Japonia care are ramificații lungi de până la 20 m si a fost importata si cultivata in intreaga lume, mai ales pentru a se preveni alunecarile de teren din zonele despadurite.
Radacinile sale fixeaza foarte bine solul, iar planta cunoaste o rata exceptionala de crestere, ajutand efectiv la rezolvarea problemelor generate de eroziunea solului.
In China extractul de kudzu a fost folosit de multa vreme in scopuri medicale, iar de curand s-a emis teoria conform careia aceasta planta ar putea fi folosita pe viitor in tratarea alcoolismului, gratie unei substante active continuta atat de radacina, cat si de flori. Substanta miraculoasa extrasa din kudzu se numeste "daidzeina" si ar putea avea efecte bune de inhibare a apetitului pentru alcool, mai ales daca este folosita in combinatie cu alte substante, deja recunoscute pentru efectele lor bune in tratarea alcoolismului.
Pueraria Lobata are efecte bune în cazuri de intoxicații cu alcool, în sensul că rădăcina ei suprimă pofta de alcool.
De la specia Pueraria lobata se folosește în scop terapeutic rădăcina, lăstarii și frunzele. Toate aceste părți ale plantei conțin susbtanțe chimice active și o serie de nutrienți ce sunt importanți pentru restabilirea sănătății. Dintre ele fac parte: vitamina B2, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, seleniu, puerarin, daidzeină, acid p-cumaric, quercitină, genistein.
Rădăcina plantei Kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză deoarece are efect antiinflamator, antispastic, diaforetic, antifebril, calmant, de combatere a intoxicațiilor cu alcool, de reducere a tensiunii arteriale
Ce s-a mai descoperit insa in legatura cu proprietatile terapeutice ale plantei de kudzu este faptul ca aceasta planta poate fi folosita pentru a ameliora afectiuni diverse ca problemele digestive, infectiile virale, afectiunile de inima, migrenele, afectiunile pielii sau cele ale gurii.
Chinezii folosesc extractul de Kudzu pentru calmarea durerilor de cap, a țiuitului în urechi, a răcelii, gripei, afecțiunilor gastrointestinale. În plus, planta reduce tensiunea arterială, previne dezvoltarea afecțiunilor cardiace, a arterosclerozei, îmbunătățește circulația sângelui, previne cancerul de sân, sindromul premenstrual, osteoporoza, degenerarea proceselor metabolice la nivelul țesutului osos.
Kudzu are de asemenea si valoare nutritive, radacina sa putand fi folosita ca ingredient in supe mai consistente, tocanite si chiar salate. Gustul este asemanator cumva celui al fasolei sau al mazarei, iar in Japonia s-a obtinut si un fel de tofu din kudzu, foarte apreciat in bucataria traditionala din acea tara.
Ca efecte adverse, este indicat sa se administreze kudzu in special pe cale orala si mai putin prin alte metode deoarece exista riscuri pentru sanatate daca se injecteaza extracte diverse de kudzu fie intravenos, fie intramuscular.
Practicanții medicinei tradiționale chineze, sau MTC, utilizeaza kudzu pentru a trata diferite afecțiuni, inclusiv răceli, febră și dureri oculare. În timp ce cercetarea modernă indică faptul că pueraria ofera unele beneficii de sănătate, discutați cu medicul dumneavoastră fitoterapeut înainte de a lua kudzu.
Chinezii folosesc rădăcina de Kudzu ca medicament dar și ca înlocuitor de amidon. În China se prepară prin fierbere un terci din orez (100 g), apă (600 ml) și pulbere de Kudzu (cel mult 30 g), care se servește cald și are proprietăți foarte bune pentru organism, de reducere a nivelului de zahăr din sânge, de scădere a tensiunii arteriale, de prevenire a unor boli grave și stimulare a poftei de mâncare.
Planta Kudzu consolidează sistemul imunitar (are vitamine și oligoelemente), previne bolile cardiovasculare, vindecă mahmureala, scade nivelul de zahăr din sânge, în concluzie are efecte benefice pentru organism, este un aliment care restabilește și menține starea bună de sănătate.
Efectele extractului din rădăcină de Kudzu sunt bune și asupra menținerii frumuseții la femei, în combaterea simptomelor provocate de apariția menopauzei la cele care au trecut de o anumită vărstă. De asemenea, Kudzu creșete capacitatea de învățare, vindecă tulburările de memorie, are proprietăți extrogene și anticancerigene.
Compuși activi
Asociatia medicilor raportează că Pueraria Lobata conține un nivel foarte ridicat de isoflavone, precum și diverse flavonoide si izoflavonoide. Potrivit articolului lui J.K. Prassain din revista "Maturitas", flavonoidele sunt metaboliți de plante care au efecta supra sistemului metabolic la om. Oamenii de stiinta cred ca isoflavonele ii asigura, de asemenea, puerariei unele dintre proprietățile lor benefice, inclusiv efectele anti-inflamatoare și estrogenice. Alți compuși activi din kudzu includ steroli vegetali și glicozide.
Alcoolism
Kudzu poate ajuta la tratarea dependentei de alcool. Practicieni MTC au tratat tradițional persoanele în stare de ebrietate cu ceai de radacina kudzu pentru a-i ajuta să se trezeasca, observă Centrul medical al Universitatii din Pittsburgh. Într-un articol pentru "Alcoholism, Clinical and Experimental Research Journal", SE Lukas a raportat că izoflavonele găsite în kudzu reduc consumul de alcool la animalele de laborator. Lukas, de asemenea, ia act de faptul că într-un studiu clinic, dependentii de alcool care au luat extract de kudzu au consumat băuturi alcoolice mai puține decât cei care au luat un placebo. Cei care au luat kudzu au luat, de asemenea, mai multe inghitituri pentru a-si termina băuturile lor. Acest lucru indică faptul că suplimentele de kudzu ar putea ajuta la tratarea alcoolismului, dar mai multe studii clinice trebuie să verifice aceste afirmații.
Simptome menopauza
CMUP a observat că isoflavonele găsite în kudzu sunt similare cu cele din soia. Izoflavonoidele din soia au un efect cunoscut estrogenic, sau produc rezultate similare hormonului estrogen, dar cercetarea cu privire la isoflavonele kudzu au avut rezultate mixte. Potrivit Drugs.com, subiecții umani care consuma extract de kudzu raportează o reducere a numărului de bufeuri de care sufera in fiecare zi. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center observa ca pueraria consumata poate atenua unele simptome ale menopauzei, în special bufeurile si transpiratiile nocturne. Consultați-vă medicul fitoterapeut înainte de a utiliza kudzu pentru a trata simptomele menopauzei.
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Practicanții MTC sugereaza o doza zilnica de 30 până la 120 mg de kudzu pentru a trata bolile cardiovasculare, în conformitate cu Centrul Medical al Universităţii din Maryland. Studiile clinice indică faptul că pueraria consumata poate reduce frecvența anginei pectorale, sau durerile din piept, dar mai multe studii sunt necesare pentru a susține această afirmație. Potrivit J.K. Prassain, flavonoidele din kudzu reduc presiunea arteriala la animalele de laborator, care suferă de hipertensiune arterială. Flavonoidele, de asemenea, par a reduce concentrația plasmatică a lipidelor. Pentru că kudzu ar putea afecta medicamentele de sinteză, discutați cu medicul fitoterapeut înainte de a lua kudzu pentru a trata bolile de inima.
Concluzii
CMUP propune administrarea de 9 - 15 g de kudzu în fiecare zi. Asociatia medicilor raportează că kudzu a fost consumata de oameni de mii de ani, cu foarte putine efecte secundare raportate. Cu toate acestea, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center avertizează despre efectele estrogenice ale kudzu înseamnă că nu trebuie să se consume aceasta planta în cazul în care suferiți de un cancer provocat de hormoni, ( dar este indicata sa se foloseasca Pueraria Lobata preventiv acolo unde este cazul si aveti ciclu neregulat sau menopauza pentru un echilibru hormonal sanatos)
Cunoscuta si sub alte denumiri, precum Ko Fen, Ko Pu, Kung Pu, Kuzu sau Pueraria lobata, aceasta planta cataratoare este originara din Japonia care are ramificații lungi de până la 20 m si a fost importata si cultivata in intreaga lume, mai ales pentru a se preveni alunecarile de teren din zonele despadurite.
Radacinile sale fixeaza foarte bine solul, iar planta cunoaste o rata exceptionala de crestere, ajutand efectiv la rezolvarea problemelor generate de eroziunea solului.
In China extractul de kudzu a fost folosit de multa vreme in scopuri medicale, iar de curand s-a emis teoria conform careia aceasta planta ar putea fi folosita pe viitor in tratarea alcoolismului, gratie unei substante active continuta atat de radacina, cat si de flori. Substanta miraculoasa extrasa din kudzu se numeste "daidzeina" si ar putea avea efecte bune de inhibare a apetitului pentru alcool, mai ales daca este folosita in combinatie cu alte substante, deja recunoscute pentru efectele lor bune in tratarea alcoolismului.
Pueraria Lobata are efecte bune în cazuri de intoxicații cu alcool, în sensul că rădăcina ei suprimă pofta de alcool.
De la specia Pueraria lobata se folosește în scop terapeutic rădăcina, lăstarii și frunzele. Toate aceste părți ale plantei conțin susbtanțe chimice active și o serie de nutrienți ce sunt importanți pentru restabilirea sănătății. Dintre ele fac parte: vitamina B2, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, seleniu, puerarin, daidzeină, acid p-cumaric, quercitină, genistein.
Rădăcina plantei Kudzu se utilizează de sute de ani în medicina tradițională chineză deoarece are efect antiinflamator, antispastic, diaforetic, antifebril, calmant, de combatere a intoxicațiilor cu alcool, de reducere a tensiunii arteriale
Ce s-a mai descoperit insa in legatura cu proprietatile terapeutice ale plantei de kudzu este faptul ca aceasta planta poate fi folosita pentru a ameliora afectiuni diverse ca problemele digestive, infectiile virale, afectiunile de inima, migrenele, afectiunile pielii sau cele ale gurii.
Chinezii folosesc extractul de Kudzu pentru calmarea durerilor de cap, a țiuitului în urechi, a răcelii, gripei, afecțiunilor gastrointestinale. În plus, planta reduce tensiunea arterială, previne dezvoltarea afecțiunilor cardiace, a arterosclerozei, îmbunătățește circulația sângelui, previne cancerul de sân, sindromul premenstrual, osteoporoza, degenerarea proceselor metabolice la nivelul țesutului osos.
Kudzu are de asemenea si valoare nutritive, radacina sa putand fi folosita ca ingredient in supe mai consistente, tocanite si chiar salate. Gustul este asemanator cumva celui al fasolei sau al mazarei, iar in Japonia s-a obtinut si un fel de tofu din kudzu, foarte apreciat in bucataria traditionala din acea tara.
Ca efecte adverse, este indicat sa se administreze kudzu in special pe cale orala si mai putin prin alte metode deoarece exista riscuri pentru sanatate daca se injecteaza extracte diverse de kudzu fie intravenos, fie intramuscular.
Practicanții medicinei tradiționale chineze, sau MTC, utilizeaza kudzu pentru a trata diferite afecțiuni, inclusiv răceli, febră și dureri oculare. În timp ce cercetarea modernă indică faptul că pueraria ofera unele beneficii de sănătate, discutați cu medicul dumneavoastră fitoterapeut înainte de a lua kudzu.
Chinezii folosesc rădăcina de Kudzu ca medicament dar și ca înlocuitor de amidon. În China se prepară prin fierbere un terci din orez (100 g), apă (600 ml) și pulbere de Kudzu (cel mult 30 g), care se servește cald și are proprietăți foarte bune pentru organism, de reducere a nivelului de zahăr din sânge, de scădere a tensiunii arteriale, de prevenire a unor boli grave și stimulare a poftei de mâncare.
Planta Kudzu consolidează sistemul imunitar (are vitamine și oligoelemente), previne bolile cardiovasculare, vindecă mahmureala, scade nivelul de zahăr din sânge, în concluzie are efecte benefice pentru organism, este un aliment care restabilește și menține starea bună de sănătate.
Efectele extractului din rădăcină de Kudzu sunt bune și asupra menținerii frumuseții la femei, în combaterea simptomelor provocate de apariția menopauzei la cele care au trecut de o anumită vărstă. De asemenea, Kudzu creșete capacitatea de învățare, vindecă tulburările de memorie, are proprietăți extrogene și anticancerigene.
Compuși activi
Asociatia medicilor raportează că Pueraria Lobata conține un nivel foarte ridicat de isoflavone, precum și diverse flavonoide si izoflavonoide. Potrivit articolului lui J.K. Prassain din revista "Maturitas", flavonoidele sunt metaboliți de plante care au efecta supra sistemului metabolic la om. Oamenii de stiinta cred ca isoflavonele ii asigura, de asemenea, puerariei unele dintre proprietățile lor benefice, inclusiv efectele anti-inflamatoare și estrogenice. Alți compuși activi din kudzu includ steroli vegetali și glicozide.
Alcoolism
Kudzu poate ajuta la tratarea dependentei de alcool. Practicieni MTC au tratat tradițional persoanele în stare de ebrietate cu ceai de radacina kudzu pentru a-i ajuta să se trezeasca, observă Centrul medical al Universitatii din Pittsburgh. Într-un articol pentru "Alcoholism, Clinical and Experimental Research Journal", SE Lukas a raportat că izoflavonele găsite în kudzu reduc consumul de alcool la animalele de laborator. Lukas, de asemenea, ia act de faptul că într-un studiu clinic, dependentii de alcool care au luat extract de kudzu au consumat băuturi alcoolice mai puține decât cei care au luat un placebo. Cei care au luat kudzu au luat, de asemenea, mai multe inghitituri pentru a-si termina băuturile lor. Acest lucru indică faptul că suplimentele de kudzu ar putea ajuta la tratarea alcoolismului, dar mai multe studii clinice trebuie să verifice aceste afirmații.
Simptome menopauza
CMUP a observat că isoflavonele găsite în kudzu sunt similare cu cele din soia. Izoflavonoidele din soia au un efect cunoscut estrogenic, sau produc rezultate similare hormonului estrogen, dar cercetarea cu privire la isoflavonele kudzu au avut rezultate mixte. Potrivit Drugs.com, subiecții umani care consuma extract de kudzu raportează o reducere a numărului de bufeuri de care sufera in fiecare zi. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center observa ca pueraria consumata poate atenua unele simptome ale menopauzei, în special bufeurile si transpiratiile nocturne. Consultați-vă medicul fitoterapeut înainte de a utiliza kudzu pentru a trata simptomele menopauzei.
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Practicanții MTC sugereaza o doza zilnica de 30 până la 120 mg de kudzu pentru a trata bolile cardiovasculare, în conformitate cu Centrul Medical al Universităţii din Maryland. Studiile clinice indică faptul că pueraria consumata poate reduce frecvența anginei pectorale, sau durerile din piept, dar mai multe studii sunt necesare pentru a susține această afirmație. Potrivit J.K. Prassain, flavonoidele din kudzu reduc presiunea arteriala la animalele de laborator, care suferă de hipertensiune arterială. Flavonoidele, de asemenea, par a reduce concentrația plasmatică a lipidelor. Pentru că kudzu ar putea afecta medicamentele de sinteză, discutați cu medicul fitoterapeut înainte de a lua kudzu pentru a trata bolile de inima.
Concluzii
CMUP propune administrarea de 9 - 15 g de kudzu în fiecare zi. Asociatia medicilor raportează că kudzu a fost consumata de oameni de mii de ani, cu foarte putine efecte secundare raportate. Cu toate acestea, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center avertizează despre efectele estrogenice ale kudzu înseamnă că nu trebuie să se consume aceasta planta în cazul în care suferiți de un cancer provocat de hormoni, ( dar este indicata sa se foloseasca Pueraria Lobata preventiv acolo unde este cazul si aveti ciclu neregulat sau menopauza pentru un echilibru hormonal sanatos)
Adauga la favorite
Categorii:
Dereglari hormonale ;
Tratamente naturiste 100%;