Turmeric bio
Turmeric-ul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural disponibil in lume la ora actuala.
Turmericul este un condiment foarte mult folosit in diverse tratamente naturiste dupa cum veti vedea mai jos.
Ambalare turmeric bio: 40 gr.
Producator turmeric bio: Sonnentor
Despre Turmeric
Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.
Turmeric-ul aparţine familiei Zingiberaceae, din care face parte şi ghimbirul şi este folosit ca şi condiment în India, de mai bine de 3000 ÎC. Din radăcina uscată de turmeric se obţine un condiment de culoare galben portocalie folosit în special în bucătăria indiană dar şi în cea din Asia de Sud sau în Orientul Mijlociu, el fiind pricipalul ingredient al prafului de curry (care este un amestec de mai multe condimente). Mai este utilizat ca şi conservant în mâncăruri, în cosmetică, în medicina tradiţională dar şi pentru vopsirea hainelor. Astfel, proprietăţile lui benefice pentru sănătate au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În India se folosea ca ajutor împotriva durerilor de stomac, a problemelor pielii, a problemelor musculare sau în artrită, iar în China a fost folosit ca şi analgezic împotriva colicilor, a hepatitei sau a durerilor în piept.
Turrmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Turmeric-ul are proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabet, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai îndreptăţit să fie inclus în categoria “superalimentelor”, adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră.
Indicatii terapeutice Turmeric
Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.
- 1 lingurita turmeric
- ulei de migdale (se adauga pana la formarea unei paste omogene)
Administrare Turmeric :
► Pentru tratamente intense inpotriva unor boli grave gen cancer se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume intre 6 si 12 luni .
► o lingurita de turmeric intr-un pahar de lapte de 2 ori pe zi
► o lingurita de turmeric intr-un pahar de iaurt de 2 ori pe zi
► Pentru utilizare normala de intretinere se pot pune zilnic pana la 5 gr. (¾ din 1 lingurita) in mancare ( supe, ciorbe, mancare gatita, fripturi, salate, etc.)
Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gastric este mult mai frecventă.
Persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de preparate fitoterapeutice cu turmeric.